Kiki, Davy & Joshua uit TVOH; positieve vibe in 1e liveshow

Dat was dan de eerste liveshow van The Voice of Holland waar door velen zo reikhalzend naar is uitgekeken. Weet Talpa ook de liveshow van een talentenjacht naar een hoger niveau te tillen, zoals dat gebeurde met de eerdere rondes van The Voice of Holland? Ja, zou ik zeggen, al is dat niet in de laatste plaats door het hoge niveau van veel kandidaten. De eerste afvallers zijn Kiki en Davy & Joshua.

Want oei, wat zitten er hier veel kandidaten in van wie je nog niet afscheid wil nemen. Vooral in het kandidatenveld van VanVelzen. Van de zes acts hadden van mij alle kandidaten door gemogen naar een volgende ronde, maar dat is niet het concept. Elke coach moet namelijk elke week afscheid nemen van een act.

Maar ook bij Nick & Simon hebben we veel sterke optredens gezien, bijvoorbeeld van Jennifer Ewbank (haar naam schijn je niet te mogen zeggen zonder het noemen van de achternaam) en Pearl.

Positieve vibe
Ik krijg verder wel heel erg het live-gevoel van The Voice of Holland. In de studio heerst een ontzettend positieve vibe, dat iedereen werkt aan iets dat geschiedenis schrijft. Dat resulteert deels in borstklopperij (dat mag wel iets minder) maar hierdoor stijgen vooral veel mensen boven zichzelf uit. Wendy van Dijk zag ik nog nooit zo goed in een liveshow en ze had vandaag ook een goede stylist. In de show zelf zit lekker veel vaart en dat de presentatie al overgaat in het optreden is echt een leuke, aangename vernieuwing.

Decor
Van het decor had ik iets meer verwacht. Als je kijkt naar de Engelse talentenjachten, dan wordt daar uitgepakt met gigantische podia en prachtige lichtshows. De studio in Ede is tamelijk knus ingericht, ik denk dat je als publiek overal nog goed zicht hebt. Maar op een of andere manier had ik voor The Voice of Holland toch iets megalomaners verwacht.

Redroom
Verbeterpunten waar Talpa mee aan de slag kan voor de volgende liveshow. Vooral dat blok uit de redroom. Ik zat echt te zoeken naar het belpanel achter Winston Gerschtanowitz, zo oubollig als dit onderdeel was. Het is duidelijk dat sponsor Vodafone hiervoor veel input heeft gegeven. En door social media erbij te betrekken kun je ook echt wel een leuk redactioneel item maken. Maar zullen we dan Winston weghalen? Spits-collega Constance van den Amstel tweette dat hij een soort ‘jonge bejaarde’ is en treffender kan ik het niet omschrijven. Ook bij dit onderdeel kan het wel iets matiger met de zelfbevlekking. Met een kijkerspubliek van 3 miljoen mensen is het een open deur dat er veel mensen tweeten en facebooken.

Te positief commentaar
De coaches mogen verder wel iets kritischer worden. Nu wordt elk optreden à la de Miniplaybackshow lovend onthaald, terwijl er hier en daar echt wel wat kanttekeningen te maken vallen. Goed, de vibe in The Voice was tot nu toe die van een positieve aanpak en dat heeft heel goed gewerkt. Maar we werken hier ook met volwassen mensen die graag beter willen worden, dus geef vooral eerlijke en terechte feedback. Dat hoeft niet negatief zijn overigens.

Afvallers
Dat Kiki nu The Voice of Holland heeft moeten verlaten vind ik jammer, al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat zij me niet heel erg is bijgebleven uit de vorige rondes. Minder moeite heb ik met het vertrek van Davy & Joshua, snap überhaupt niet dat zij The Battle zijn doorgerold. En jongens, nu niet weer meedoen aan een andere talentenjacht, trek je conclusies. Het artiestenbestaan is niet voor jullie weggelegd.

Hooggespannen verwachtingen
Mijn verwachtingen voor The Voice of Holland Live waren hooggespannen. Ik heb enorm genoten vanavond en in die zin zijn ze ingeboet, maar niet overtroffen. Misschien ook door de lange resultshow, blijkbaar heeft ook John de Mol nog niet het gouden ei gevonden dat die uitslagshow de moeite waard maakt. Afijn, het is middernacht geweest, tijd om de stad in te gaan. Of natuurlijk de slaapkamer, net hoeveel energie je thuis nog over hebt ;)

Zie ook:
- Alle berichten over The Voice of Holland
- The Script vanavond in resultshow TVOH; Take That later
- Liveshows The Voice of Holland; waar zit nu de verrassing?
- Liveshows TVOH: Coaches om en om, Winston in Red Room
- Dit zijn de 24 kandidaten uit liveshows The Voice of Holland
- Liveshows The Voice of Holland goudmijntje voor RTL
- Liveshows The Voice met Martijn Krabbé en Wendy van Dijk

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Kiki, Davy & Joshua uit TVOH; positieve vibe in 1e liveshow

  1. Stefan

    Ben het over de vaart niet helemaal eens, dat werd er door de social networking-items enorm uitgehaald. Uitslag moet ook veel sneller, liep een halfuur uit en werd langdradig.

    Show was wel erg leuk en heb ook echt genoten van deze tv-avond. Wel balen dat Kiki weg moest.

      /   Reply  / 
  2. Tom

    Ik vind het juist ontzettend jammer dat de jongens er niet meer in zitten. Zij waren echt geweldig. Dat Jennifer Ewbank er nog in zit kan ik niet begrijpen. Wat een ongeloofelijk irritante stem heeft dat mens. Maar ja, Ewbank hé…net zoals Charlotte Ten Brik nu al autmotisch door is volgende week. Red room moet wel verbetered worden, kan vrij snel gebeuren door Winston eruit te halen.

      /   Reply  / 
    1. Wim

      Dat jij niet van Jennifer haar stem houdt, is aan jou, maar hou eens op met dat gemekker dat ze een Ewbank is en leef je een beetje in in mensen die het wel mooi vinden en dat is ook maar weer eens gebleken. Dat ze de zus van… is weten we nou onderhand wel.

        /   Reply  / 
  3. el/g

    de show van 20.30-22.30 vond ik top! wel raar begin met alleen VanVelzen (doe dan alle coaches of iig ook Nick en Simon die die avond met acts optraden) en geluid was ook niet goed in t begin. Show zelf zat lekker vaart in, geen instarts.. filmpjes over kandidaten zoals bij Idols, Xfactor en Popstars. idd mag de jury wel meer gegronde kritiek leveren en niet alleen maar de positieve vibe laten spreken. resultshow was te lang! 55 minuten ipv de aangekondigde 30 minuten. laat de artiesten niet nog een keer apart optreden (verzin iets anders, duet ofzo…) daar moeten ze echt iets op verzinnen..

      /   Reply  / 
  4. Richard

    Alles wat jij zegt herman, 100% mee eens. Wendy was echt helemaal top, decor is ok , maar idd ook meer van verwacht. artiesten top , en laat idd davy en joshua nooooit meer meedoen aan een talentenjacht. Ook zo’n onsportieve reactie aan het einde.

      /   Reply  / 
    1. Wim

      Het was inderdaad wel duidelijk dat Davy en Joshua er alleen voor zichzelf stonden en niet blij konden zijn voor een ander. Maar ik vind het wel vreemd dat onze stem eigenlijk maar voor 2 kandidaten zin heeft en de rest alsnog door de coaches wordt gekozen, of was dat eerder al bekend en heb ik even iets gemist?

        /   Reply  / 
  5. Bart

    Was mooie show, al had ik meer verwacht a la X-Factor UK. Ze hebben een mooi groot podium, maar geen mooie giga-videoschermen zoals in UK, wat het extra bijzonder maakt.
    De RedRoom was natuurlijk een grote Vodafone-show, jammer. Met social media kun je veel meer, dan het met die knakker van een Winston te laten verkloten.
    Verder duurde die uitslagshow ook laaaaaaaaaaang, waarom moeten ze hetzelfde nummer nóg een keer zingen? Laat ze dan een ander nummer zingen in de sing-off (Ja, net als in de UK). Dat maakt het nog leuk om naar te kijken.

    Kortom: mooie tv-avond met veel talent, al mag er nog wel aan gesleuteld worden.

      /   Reply  / 
  6. Marg

    Had je van het decor meer verwacht? Nee, ik niet, ik vond het echt ontzettend gaaf, ik vind het in ieder geval 10 keer mooier dan dat decor in Engeland bij X-Factor wat ontzettend kil is, mooi maar kil.

    Het is gewoon erg professioneel vind ik, niet een Popstars-studio. Ik kreeg er zelfs een songfestival-gevoel van. Het gevoel alsof de hele wereld er naar kijkt. Jullie niet?

    De Red-room kan iets beter (na een aantal keer weten het), en resultshow ietsje korter. Dat zijn mijn kritiekpunten. Maar 9 keer zo’n liveshow, gewéldig!

      /   Reply  / 
  7. Richard

    oja wat ik wel een schande vond van de avond. 2x optreden van pearl. Is niet eerlijk tegenover andere kandidaten!!!!

      /   Reply  / 
  8. vinn

    Weet je wat nu zo jammer is.. je weet nu dat Shemsi en Esther de minst favorieten zijn van de coaches en de kans groot is dat zei er volgende week uitliggen of ze moeten zo grote prestatie leveren dat het publiek hun meteen doorlaat. maar dit voor Eshter al weer moeilijker omdat Ben en schijnbaar ook Lenny een favorieten rol hebben en dus standaard de 2 met de meeste stemmen zijn.

      /   Reply  / 
  9. Erik

    “Wendy van Dijk zag ik nog nooit zo goed in een liveshow en ze had vandaag ook een goede stylist. In de show zelf zit lekker veel vaart en dat de presentatie al overgaat in het optreden is echt een leuke, aangename vernieuwing.”

    Aan beide punten niets, maar dan ook níets toe te voegen :)

      /   Reply  / 
  10. Martijn

    Pluspunten:
    - Live band ( echt geweldig)
    - Martijn Krabbe
    - Roel van Velzen
    - Nick en Simon
    Minpunten:
    - Wendy en Winston (totaal overbodig voor deze show)
    - Jeroen van der Boom ( Blijkt geen tv talent)
    - resultshow ( Dat moet echt korter of anders)
    - Pearl kreeg als enige 2 kansen, niet echt fair
    - Geen duidelijke lijn betreft het zingen met de coaches

    Angela trouwens weinig gehoord deze show. Decor was acceptabel, maar had van deze show echt een klapper verwacht en dat viel toch wat tegen. Misschienhad ik gewoon te hoge verwachtingen van deze show. Maar toch een top avond gehad, mede met de tv kantine.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Wil ik nog aan toevoegen dat er eens een talentenjacht moet komen waar die stomzinnige filmpjes achterwege worden gelaten en er minder gepraat wordt, maar gewoon zoals bij ‘op zoek naar..’, meteen een aantal kandidaten aankondigen en direct achter elkaar laten optreden.

        /   Reply  / 
      1. Wim

        Inderdaad. Je kan dan misschien niet van op zoek naar … houden, maar het concept is uitstekend, en het blijft boeien. Maar je ziet steeds vaker dat men zendtijd vult met zinloos commentaar, terugblikken etc. Kijk maar naar Popstars en Het Beste Idee Van Nederland bijvoorbeeld. En dan ook nog eens die vreselijk irritante reclameblokken…

          /   Reply  / 
    2. yildiz

      BEN t totaal met je eens!!!!

        /   Reply  / 
  11. Fran

    Ben blij dat de minst goede eruit zijn :) Vooral die Davy bahbah 3 jaar later en nog steeds geen hol aan.

      /   Reply  / 
  12. yildiz

    BEN is de beste en de leukste!!!!!!!

      /   Reply  / 
  13. kokkie

    ik vind het wel een leuke decor beter de die popstars van sbs . dat het programma telang deed dat klopt. de redroom vind ik wat overdreven .. niet echtr intersant omtekijken , vind wel dat er meer dueten in mochte had ik eigenlijk wel verwacht. dat meer duets kwamen met de coach

      /   Reply  / 
  14. Sequel

    Het begin was leuk….nu is het net als al die talentenshows..ben afgehaakt!

      /   Reply  / 
  15. Frederique

    Wat vreemd dat je nu moet dokken om uitzending gemist van RTL te zien. Ik heb nl. resultshow niet gezien, lag al heerlijk te pitten, maar was vanmorgen toch wel nieuwsgierig. BETALEN?????

      /   Reply  / 
    1. Chris

      Result show is gratis hoor. RTLGEMIST.NL > gisteren > The Voice of Holland results

        /   Reply  / 
  16. Saskia

    Goed dat davy en joshua eruit zijn> Wat een arrogante kwallen bah bah.. Vooral die davy die vind zichzelf helemaal geweldig.. Maar er was weinig aan aan hun.

      /   Reply  / 
  17. pieter

    Enig minpuntje is dat het wel echt heel lang duurt. van half negen tot twaalf uur is wel iets te lang. En ik vind dat je het publiek moet laten beslissen en niet de coaches!

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Echt irritant dat je moet betalen voor de show zelf. Als ik dus een keer niet kan kijken wordt het dan maar opnemen.

        /   Reply  / 
  18. Rick Bosveld

    Zoiezo was ik niet zo weg van the voice, maar ik vond het decor heel mooi en proffesioneel (inderdaad niet echt familiair) maar wel groots en vooral die touchscreen op de vloer, bij het optreden van Nigel viel mij dit op en ik dacht dat is wel heel erg goed ingestudeerd, maar het bleek een touchsreen:)
    verder had inderddas Wendy niet gehoeven (wil ook gewwon het succes meemaken), wel heel mooi van de presentatie die begon in het optreden van de kandidaat, maar ze kunnen beter eerst dan het filmpje laten zien, dan alle 3 kandidaten achter elkaar met aankondigen in de muziek. dan gaat de presentator met deze 3 naar de jury (eigenlijk net zoals bij Joseph). de redroom vond ik ook leuk, maar die 2 mensen achterin achter de schermen plaatsen (want die plaatsen de leukste tweets in die balk bovenin. en verder vond ik dat onderdeel heel leuk, alleen moet daar dan wendy staan, want winston inderdaad was net of ie water zag branden (heel overdreven) maar ik kreeg het echte greenroom gevoel wat bij zo’n show hoort. verder dan nog de singoff is zeer rommelig, eerst twee door publiek door dan 2 volgens jury en dan 2 zingen en dan vervolgens weer 1 door laten, liever geen zingen meer maar 4 door publiek doorlaten en 2 overgebleven uit kiezen (maar wss is dit gedaan omdat er 6 zijn, want als er nog maar 5 zijn -2 van publiek = 3 -2 van de jury is 1 afgevallewn kandidaat. kan nog veel aan gesleuteld worden en zo zie je maar weer dat john de mol in livce dingen veel minder goed is!

      /   Reply  / 
  19. Sven van der Mann

    Ik vond Wendy drie keer niks. Sorry hoor, maar een duo presentatie had echt niet gehoeven. Ze is gewoon niet goed als het gaat om studio presentatie. Het decor was waanzinnig! Eindelijk eens een mooi decor op de Nederlandse televisie. Roel en Nick & Simon zijn gewoon hartstikke goed in deze show. Angela heb ik te weinig gehoord. Jeroen van der Boom…Tja. Laten we het erop houden dat hij in L.A minder zou opvallen qua nepheid. Ben was waanzinnig, net als Lenny. Echt een publiekslieveling. Zagen jullie trouwens ook die sportiviteit van Ben’s vader richting Lenny? Dat handje? Davey & Joshua was natuurlijk 300 keer niks. Jennifer vind ik ook niks. Te iel, te klein. Doet me niks.
    En wat Esther….Wat moet ik van haar zeggen, behalve dat ik zo met haar naar het altaar zou rennen?

      /   Reply  / 
  20. Sanne

    (l)Sterkte jullie allemaal(l)
    En ik hoop dat jullie je best gaan doen en door knallen!

    Groetjes jullie grootste fan!

      /   Reply  / 
  21. Juize

    Ik heb niet alles gevolgd van The Voice Of Holland, maar heb besloten gisteren toch een keer te kijken. Mijn eerste reactie: zoveel beter dan Popstars!

    Maar ik snap niet waarom Ben, Jennifer en Leny de grote favorieten zijn… Ik heb gisteren zoveel betere gehoord!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>