Minstens 18 bieders voor SBS-zenders

Velen tippen John de Mol als (mede-)eigenaar van SBS Nederland, maar het is allerminst zeker dat hij de buit daadwerkelijk binnenhaalt. Er zijn minstens 18 partijen geïnteresseerd in SBS 6, Veronica en Net 5, schrijft The Financial Times. Kenners tippen de overnameprijs van de Nederlandse tak tussen de 700 miljoen en 1 miljard euro.

De Mol maakte zijn interesse kenbaar in Pauw & Witteman, waar hij bevestigde de officiële route te bewandelen om een bod te kunnen uitbrengen. De Mol vertelde ook zich individueel te hebben gemeld, maar dat hij uiteindelijk zou willen samenwerken met een andere partij om de overname te kunnen doen. Mogelijk gaat het hier dus om 18 individuele partijen die uiteindelijk verschillende consortia vormen.

Naast De Mol zouden volgens The Financial Times ook investeringsmaatschappij Hellman & Friedman interesse hebben, net als Sanoma, de Persgroep en Telegraaf Media Groep. Voor de Zweedse en Belgische activiteiten van de huidige eigenaar ProSiebenSat zouden onder andere Woestijnvis en Modern Times Group belangstelling hebben.

De krant schrijft dat investeerders half februari hun bod moeten toelichten.

Zie ook:
- Deskundigen: SBS 6 weer volkse campingzender maken
- ‘SBS gaat 700 miljoen tot 1 miljard euro kosten’
- John de Mol bereidt bod op SBS voor
- TMG en John de Mol geïnteresseerd in SBS Nederland

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Minstens 18 bieders voor SBS-zenders

  1. joris

    ik hoop alles behalve john de mol. Dat zou betekenen dat veel RTL sterren mee naar SBS verhuizen…

      /   Reply  / 
    1. loek

      Inderdaad… alsjeblieft niet een Talpa 2 waarbij de John de Mol fanclub van RTL naar SBS verkast. Moet je voorstellen… Linda de Mol, Jack Spijkerman, Wilfred G + snor, Voice Of Holland als programma etc. verkassen “even” naar het andere kamp.

      Laat SBS maar lekker de campingzender blijven.

        /   Reply  / 
  2. Dennis

    Toch denk ik dat John de Mol een grote kanshebber is, als hij een gezamenlijk bod uitbrengt met TMG. TMG is namelijk al aandeelhouder in Pro Sieben, en ik denk dat aandeelhouders een streepje voor hebben op andere bieders?

      /   Reply  / 
  3. luuk

    waarom zorgt de TROS niet dat ze op een of andere reden dat ze bij SBS horen dan kunnen ze mooi toch nog amusument uitzenden (wat heel belangrijk voor hun is) zonder dat de PO moeilijk doet.

      /   Reply  / 
  4. thom slegt

    ik Denk dat jonh de mol wel voor TV seizoen 2015 – 2016 SBS gaat omkopen en dan niet alleen SBS6 maar ook NET5 & VERONICA en dan vind ik het totaal niet erg en juist leuk als dan bv linda jeroen van koningsbrugge martijn & wendy carlo & irene paul & filemon bij SBS6 komen presenteren voor een meerJarig contract maar ik zie paul de leeuw over een paar jaar wel als presentator naar SBS overstappen om daar mooie show”s te gaan presenteren en ik denk dat filemon wesselink over niet al te veel jaren over stapt als presentator naar de AVRO om daar dan mooie show”s tegaan presenteren ik dan oa: het gouden televizier ring gala en ik denk dat filemon wand filemon is over 10 jaar 41 en paul de leuw is dan 58 dan zal paul bij het warme familie nest onder contract zitten bij SBS6 als presentator en dan zit vast filemon wesselink vast onder vast meerJarig contract bij de AVRO waar hij dan OA : het gouden televizier ring gala zal gaan presenteren eeeen hoop nieuwe show”S en over paul gesproken ik denk dat hij wel een type is omdan bv samen met gerard sterren dansen op het ijs te presenteren of shownieuws maar in elk geval dat is pas in 2021 over 10 jaar maar ik hoop dat bijde heren als presentator overstapen aan de start van het TV seizoen 2017 – 2018 wand dan is filemon 38 en past met zijn leeftijd dan prima bij de AVRO als presenteer gezicht en als paul dan in TV seizoen 2017 – 2018 overstapt naar SBS6 dan is paul 55 mooie leeftijd voor die zender en dan is gerard joling 57 jaar endan waarschijnlijk nog steeds als presntator in beeld bij SBS6 maar eerst nog ff 6 miss zelfs nog wel 9 of 10 jaar wachten dat bijde heren naar een andere omroep oversptappen maar eerst 2011 ff afwachten en 2017 dan is trouwens ook de noordZuidlijn eindelijk klaar over 6 jaar en nog 1 ding ik denk dat de sagrada familia in barcalona over ongerveer 7 jaar klaar is schat zelf eind 2017 begin 2018 in

      /   Reply  / 
    1. Dennis

      Wat een onzinverhaal, dit is vast en zeker jouw droom dat dit zo gaat lopen, maar dromen zijn bedrog.

        /   Reply  / 
      1. Richard

        Ik vind het heel knap dat je het hele verhaal gelezen hebt, ik ben vrij snel afgehaakt door het gebrek aan interpunctie

          /   Reply  / 
    2. Lianne

      Droom lekker verder ;)

      En doe iets aan je zinsopbouw, iets met alinea’s ofzo, want dit kan echt NIET he ;) (of helemaal niks schrijven)

        /   Reply  / 
    3. Markus

      Haha hoe verzin je dit en dan ook nog gewoon in één zin! Overigens is Filemons televisiecarrière voorbij zodra hij bij BNN vertrekt, want hij is totaal geen man voor televisie. Op locatie kan die het een beetje leuk en bij BNN zit hij wel goed. Ik zie hem niet op een andere zender of omroep iets doen.
      Sowieso heeft filemon heel veel geluk gehad om bij BNN als presentator te belanden, want hij is echt totaal geen talent

        /   Reply  / 
    4. Situation

      Aan de spelling te zien duidelijk een SBS kijker. Ik stopte al na een paar zinnen (nou ja regels dan want het je bericht is 1 lange zin) met lezen wat een onzin.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>