BNN had Donorshow, Talpa werkt aan Kies Je Pleeggezin

Er is weer een controversiële tv-show in de maak die internationaal voor opschudding zal zorgen. Talpa is in samenwerking met Jeugdzorg bezig aan een programma waarin pleegkinderen vanaf 12 jaar hun pleegouders kiezen. “Momenteel staan heel veel kinderen op de wachtlijst voor een pleeggezin”, aldus Thomas Notermans, woordvoerder van Talpa bij persbureau ANP. “We willen kijken of we dit onderwerp in de Nederlandse huiskamers ter sprake kunnen krijgen. Mogelijk dat meer mensen zeggen: pleeggezin zijn is ook wel wat voor ons.”

Jeugdzorg inventariseert momenteel bij 1800 bestaande pleeggezinnen of er animo is om nog een kind in huis te nemen – en dan via de tv-show. Als dat voldoende respons oplevert, kan het concept worden omgezet in een definitief plan.

Het format is dus ook bedoeld om een maatschappelijk probleem aan de kaak te stellen, net zoals BNN al eens deed bij De Grote Donorshow. Daarin kon een nierdonor kiezen tussen drie mensen op een wachtlijst. Dat bleek uiteindelijk een geslaagde hoax.

Net als bij Echt Scheiden, het binnenkort uit te zenden Ontvoerd of Help, Ons Kind Is Te Dik kun je je afvragen of je dit op tv moet willen zien. Het zijn toch telkens ingrijpende gebeurtenissen in een kinderleven waar de camera een extra stressfactor lijkt. Toch vreest Talpa geen negatieve reacties. “Als we daar bang voor zijn, komen we niet verder. Ik denk dat wij dit heel integer kunnen uitvoeren.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>