Tros pompt asiels leeg

AsieldierenHet zomerseizoen is aangebroken en dat betekent honden vastgebonden aan bomen, goudvissen vrijgelaten in de sloot en cavia’s losgelaten in het bos. Oftewel: Nederland kan geen oppas vinden voor het huisdier en dumpt deze dan maar op schandalige wijze. Gevolg is dat de asielen overvol zitten. Gelukkig zijn er ook nog genoeg dierenliefhebbers die dez gedumpte diertjes een nieuw thuis willn geven. De Tros draagt zijn steentje bij in de Asiel 5-daagse.
Een jaar of zes geleden schreef ik voor een lokale krant in Alphen aan den Rijn, het Witte Weekblad. Ook daarin een wekelijkse rubriek ‘Zoekt u mij soms?’. Elke week brachten we dan een dier onder de aandacht die vaak datzelfde weekend nog een nieuw baasje had. En in juli hadden we dan de kiloknaller, waarin we alle poezen op de foto zetten met een schreeuwende noodoproep. De week erna kon dan vaak een foto van een leeg asiel de krant in, omdat heel Alphen zijn best had gedaan het asiel leeg te krijgen.

De Tros gaat nu exact hetzelfde doen, zij het op grotere schaal. Superster-winnares Angela Esajas slaat met Martin Gaus de handen ineen om verschillende asiels weer leeg te krijgen. Deze week elke dag even na zeven uur. En dan op vrijdag de balans opmaken. Zoekt u nog een gezellig dier? Kijken!

Asiel 5-daagse, Tros, 19.05 uur

Zie ook:
- Winnaar Superster druk aan de bak voor de Tros

- Katenhond: Weer jonge katjes gedumpt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tros pompt asiels leeg

  1. Lizz

    Hallo mensen,
    Wij hebben de uitzendingen tot nu toe gevolgd.
    En op Dinsdagavond lieten jullie ‘n Russeltje
    zien van ongeveer drie jaar ‘n teefje,
    ze had maar een oogje.
    Daar sloeg ons hart van over!
    Wij willen graag meer info bv kan ze bij andere honden?
    Wij hebben nl een reutje terrier mixje en ‘n bizonder lief pointer mix teefje uit griekenland via ‘n stichting geadopteerd.
    Weten jullie wat meer over deze een oogige dame?
    En wat zijn de kosten? waneer kan ze evt komen?of kunnen wij dr halen?
    Hopenlijk horen we wat van jullie bvd!!
    Lizz Eindhoven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>