Tros haalt Popstar to Operastar naar Nederland (video)

We hebben onze BN’ers al heel wat kunstjes zien vertonen op televisie, maar opera zingen? Nee, die show hadden we nog niet. Hadden, want de Tros kondigt vandaag aan het Britse succesformat Popstar to Operastar naar Nederland te halen. Eyeworks produceert het programma, waarin bekende zangers zich laten omscholen tot operazangers.

In Engeland is het programma een krappe maand te zien en zorgt het wekelijks voor 4 miljoen kijkers. Elke aflevering stuurt de jury, waaronder de tenor Rolando Villazon en de zanger Meatloaf, een van de kandidaten weg. Uiteindelijk zal slechts een van de kandidaten de titel Operastar waardig blijken. Onlangs werd aangekondigd dat Andrea Bocelli en Susan Boyle voor het eerst samen zullen optreden in het programma.

Sander Emmering (Directeur Eyeworks International): “We zijn sinds de MIP in oktober met ITV in gesprek over het format en vertegenwoordigen sinds januari de rechten voor Nederland. Op basis van de eerste uitzending op 15 januari zijn we samen met de TROS gaan kijken hoe we dit format in Nederland kunnen realiseren. Opera wordt in dit programma op een zeer toegankelijke manier gebracht en er komen klassiekers aan bod die we allemaal kennen, maar nog nooit op deze wijze vertolkt hebben gezien. Het brengt twee werelden, die van de popmuziek en de operamuziek, op een unieke manier bij elkaar.

Popstar to Operastar kan in Nederland natuurlijk ook zo’n succes worden. Ernst-Daniël Smid is tenslotte ook al jaren succesvol met Una Voce Particulare, dat de Tros opvallend genoeg enkele jaren terug afstootte. Laten we hopen dat de omroep ook echt een breed gezelschap aantrekt – dus ook rockartiesten – en er niet weer een Tros-onderonsje van maakt zoals bij het Nationaal Songfestival. In dat geval zou ik Popstar to Operastar alvast kansloos willen noemen.

Bekijk de Britse promo:

Zie ook:
- Tros brengt amusementsshow Stedenspel terug
- Weer trammelant rondom Nationaal Songfestival

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Tros haalt Popstar to Operastar naar Nederland (video)

  1. Martijn

    Dat is snel. Gister bij DWDD was er nog geen sprake van. Jammer voor Mathijs, die het item graag in zijn talkshow had gehad.

      /   Reply  / 
  2. Nick

    Lijkt me niks aan

      /   Reply  / 
  3. Simon Barresloot

    Kijkt Herman wel eens naar DWDD…?

      /   Reply  / 
  4. WJ

    Als ik afga op het voorproefje in DWDD kan dit erg leuk worden. Al hangt het voor een groot deel af van de sterren die gaan mee doen. Hopelijk zijn die van een ander kaliber dan de Songfestivaal kandidaten…

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Niet Tros maar NCRV maakt Van Popster tot Operaster | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>