André Rieu: Meester van de violist en real-life soap

André Rieu heeft deze week wel even met samengeknepen billen gezeten. Zijn volgende grote project is namelijk het veroveren van Zuid-Afrika. Aldaar is het publiek al flink opgewarmd, nu moet de violist het waar gaan maken met zijn roemruchte concerten. Alleen was ook André getroffen door de aswolk die het vliegverkeer lam legde. Goed nieuws: André is inmiddels in Zuid-Afrika aangekomen. De voorbereidingen van dit avontuur zijn te volgen in een nieuwe real-life soap bij de Tros.

Die omroep heeft het toch maar mooi op tijd gezien: de internationale zegetocht van André Rieu. Al vele jaren terug strikten ze de Maastrichtenaar voor een eigen soap, op een moment waarop hij in Nederland weliswaar bekend was, maar niet uitbundig veel optredens deed. En we wisten toen ook niet dat André zo aan de weg aan het timmeren was in het buitenland. Inmiddels plukt hij de vruchten van jarenlang investeren, en de Tros plukt daar wat vruchten van mee. Want de eerdere soaps werden erg goed bekeken.

Tijdens de voorbereidingen voor de tournee gaan ook alle andere zaken in het altijd drukke leven van André Rieu gewoon door. Zo kan hij de ene dag in Brazilië zitten voor een promotietournee, dan weer een album opnemen in Maastricht, optreden in The Royal Varietyshow voor de Engelse koningin of voor onze eigen majesteit spelen in de grotten van Valkenburg.

Hoewel in eerste instantie alles een routineus gesmeerde machine lijkt, zien we telkens weer dat de fijne hand van de meester overal en altijd aanwezig is om dit reizende gezelschap tot zo’n wereldwijd fenomeen te maken. De viool moet dagelijks bespeeld worden,ook als er een keertje niet wordt opgetreden, maar daarnaast heeft André nog 1001 andere dingen die gedaan moeten worden. André Rieu in Zuid-Afrika gunt ons een blik in de keuken van deze meesterchef op muzikaal gebied.

André Rieu in Zuid-Afrika, 21.30 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- Daar gaat de Tros weer: André Rieu in Australië
- André Rieu komt met derde soap bij de Tros
- We kunnen weer meegluren met André Rieu
- Tros krijgt geen genoeg van André Rieu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>