Belachelijk! Tros dumpt Cornald Maas bij Songfestival

Cornald Maas zal niet langer voor Nederland het Eurovisie Songfestival van commentaar voorzien. De Tros heeft een aanleiding gevonden om de Songfestival-goeroe te wippen. Op 10 juni, de dag na de Tweede Kamerverkiezingen, liet Cornald op Twitter weten: “grappige exportproducten heeft nederland: sieneke, joran vd sloot en de pvv”. Dat is dus bijna drie weken later in het verkeerde keelgat geschoten van de Tros. De omroep heeft gisteren opgezegd bij Cornald Maas. Het is een grove schande. Van de Tros!

Want laten we wel zijn: dit kan natuurlijk niet de echte reden zijn. Dan was er op 10 of 11 juni wel actie ondernomen, niet pas 18 dagen later. Los daarvan: het staat Cornald vrij om een eigen mening er op na te houden. Dit riekt naar censuur.

Maas laat aan het ANP weten te vermoeden dat er meer speelt. Toen de Tros het Songfestival van de NOS overnam, klonken er al geluiden dat Maas te veel een Avro-gezicht zou hebben. Voor die omroep maakt hij het kunst- en cultuurprogramma Opium.

Met het op straat zetten van Cornald Maas verliest de Tros ook nog eens heel erg veel deskundigheid. Cornald heeft het commentaar de laatste jaren uitstekend verzorgd. En altijd van een heerlijk vileine ondertoon die door mij (en vele anderen) werd gewaardeerd.

Ik vrees met grote vrezen dat volgend jaar Daniël Dekker vrij spel krijgt bij het commentaar, die deed dit keer al een duopresentatie met Maas. De bijdrage van Dekker vond ik tenenkrommend slecht. Sowieso vraag ik me af wat zijn plekje als commentator rechtvaardigt, als een kenner komt hij niet over. Dekker was ook de eerste die razendenthousiast was over de demoversie van Ik Ben Verliefd (Shalalie), toentertijd nog gezongen door Vader Abraham zelf. Het nummer is uiteindelijk een blamage gebleken op het Eurovisie Songfestival.

Met de kennis van nu had de NOS van toen vast niet het Eurovisie Songfestival aan de Tros overgedragen. Het lijkt er op dat de omroep alles op alles zet om het liedjesevenement zo snel mogelijk om zeep te helpen in eigen land. Ikzelf zal het Songfestival zeker blijven volgen vanuit mijn vakgebied, maar ik denk dat ik in 2010 lekker via de BBC of de Belgen ga kijken.

Of: wat zou het leuk zijn als Cornald Maas via een webstream of radio-uitzending ergens commentaar gaat verzorgen als onafhankelijk journalist. Is de Songfestival-fan blij en kan Maas echt vrijuit spreken. Dat lijkt bij de Tros niet meer te mogen.

Zie ook:
- Idiote tv-oorlog: Ontknoping X Factor vs Eurovisie Songfestival
- Sieneke eindigde als 14de in halve finale
- Gordon: Opstand tegen Tros, anders Songfestival verloren
- Tros gokt mis met Sieneke; geen Eurovisiefinale voor NL
- Wat nou stoppen met Songfestival? 2,5 miljoen kijkers!

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Belachelijk! Tros dumpt Cornald Maas bij Songfestival

  1. Topmodel

    Het moet natuurlijk een geheel volendams feestje worden. zeggen dat je het niet leuk vind mag natuurlijk niet, alles wat uit volendam komt is immers altijd goed. bericht was op dat tijdstip niet fout toch? volgens mij was joran nog niet opgepakt en 1 dag na de verkiezingn zijn pp natuurlijk een hot item.

    Wie probeert tros te beschermen/beledigen? nr1 zijn is een eer en zeker als het om export gaat, dan ben je een hoop interessanter.

      /   Reply  / 
  2. ramon

    Herman, I love you. Je hebt helemaal gelijk. De TROS zocht gewoon een aanleiding om op een goedkope manier van Cornald af te komen. Het is een schande!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  3. Chiel

    Inderdaad belachelijk! Net als toen met Dit was het nieuws, toen er ineens geen plek meer was. Zeg dan dat DWHN niet bij de TROS past, en kom niet moet zo’n k-tsmoes, net zoals nu.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Cornald Maas: Toekomst Songfestival in gevaar | Zappen

  5. Michael van Os

    Goeie reactie van blogchef Herman, helemaal eens: een schandalige beslissing van de Tros. En dat vindt geloof ik iedereen, als ik naar de reacties overal in de media kijk, behalve dan de leiding van die Publieke Omroep zelf na. Fuseer ze maar meteen met de Avro, voor straf ;-)

      /   Reply  / 
  6. GK

    TROS heeft gelijk , Maas loopt zijn wergever te zieken en dat kan ik en jullie ook niet doen dus daar is de uitgang en niks schande.
    Jammer dat hij weg gaat maar over zichzelf afgeroepen.
    Geld trouwens voor elke werknemer die zijn salarisgever afzeikt

      /   Reply  / 
    1. AJM

      Dat een commentator om zijn commmentaar wordt ontslagen vind ik zeer kwalijk rieken….dat een commentator wordt aangenomen om niet altijd zijn werkgever te bewieroken lijkt me niet meer dan vanzelfsprekend, dan heb je discussie en die houdt de meningen scherp! Wat is er aan de hand met Nederland dat dit soort meningen gelijk met ontslag of, in de politieke vorm, met gezeur als termen van “propaganda van de linkse kerk” moeten worden weggezet?? Cabaret Tingel-Tangel schreef er een kleine 40 jaar geleden al een nummer over dat nu profetisch mag worden genoemd: “Niet voor lange tenen”.

        /   Reply  / 
      1. Rein

        wat hij zegt gaat natuurlijk wel erg ver hè. Hij vergelijkt Sieneke en anderhalf miljoen PVV stemmers met een moordenaar. Dat is op zijn zachtst gezegd erg dom van hem.

          /   Reply  / 
  7. Daniel Dekker (Henk Bakhuizen)

    Cornald, ik heb altijd prettig met je samengewerkt, maar dit kan natuurlijk niet. Veel succes verder bij de Avreau.

      /   Reply  / 
  8. Rest van Nederland

    Belachelijk ja: had al veeeel eerder moeten gebeuren dat deze onintelligente, onvriendelijke achterlijk Untermensch eruit gegooid had moeten worden.

    Zelfs in een Moslimland hem laten stenigen is nog te goed voor deze zielepoot.

    Fijne dag!

      /   Reply  / 
    1. Volkert

      Nazi!

        /   Reply  / 
      1. Rest van Nederland

        Ja, en?

        Moet je iets mee doen, dat scherpe observatievermogen.

        Goed weekend!

          /   Reply  / 
  9. Pingback: Cornald Maas klaagt bij NPO-baas over Songfestival-rel | Zappen

  10. PINHEAD

    Gooi maar lekker een bom op die TROS, de slechtste familie van Nederland…

      /   Reply  / 
  11. John

    Late reactie op een oud bericht, maar toch. Het enige wat ik niet zo vind is dat Sieneke overal wordt afgeschilderd. We get it, ze kwam de halve finale niet door. Maar een blamage? Really? Mensen, De toppers met hun Shine kregen exact dezelfde behandeling. En zij worden ook nergens zo afgeschilderd. Wees even een beetje redelijk. …Wij winnen toch nooit meer door al die kut Oostbloklanden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>