Nick & Simon verheugen zich op sushi voor Big in Japan

Nick & Simon gaan voor de Tros naar het land van de rijzende zon om het nieuwe programma Big In Japan op te nemen. Hoe toepasselijk is het dan om een interview te beginnen met de Japanse groet konichiwa? “Dankjewel, jij ook een goede dag gewenst. Is dat Japans?”, vraagt Simon Keizer meteen. Gelukkig is het duo niet helemaal Japan-vreemd. “In Volendam is een vistent die sushi verkoopt, maar een echte sushi-specialist is er niet. Helaas, want we zijn beide echt groot fan van sushi. Dat was ook de hoofdreden om naar Japan te gaan”, grapt hij.

Al snel vult Nick Schilder hem aan met de werkelijke reden. “Het heeft er vooral mee te maken dat we niet in herhaling willen vallen. Japan zullen mensen niet meteen koppelen aan het eerste seizoen, The American Dream. We gooien het over een compleet andere boeg door letterlijk de andere richting op te vliegen.”

Simon vult hem aan: “We hebben zo ontzettend veel enthousiaste reacties gekregen op The American Dream! Al vrij snel kwam vanuit de Tros het verzoek voor een tweede seizoen. Voor ons was deze roadtrip een geweldige ervaring, de goede kijkcijfers een verrassing. Dat wilden we nog wel eens beleven.”

Heel veel weten de heren niet van Japan. Simon: “Ik kan sowieso wel heel veel verschillende soorten sushi onderscheiden, maar verder… Dat maakt het misschien wel zo interessant, wat gebeurt er als we daar proberen op te treden? Hoe reageren mensen op onze muziek?” Trijntje Oosterhuis en Wouter Hamel treden al geregeld op in Japan. “En Giovanca. Daar zijn misschien wat ingangen voor ons”, denkt Simon hardop. “Het is een grotere uitdaging. Amerika is een camerageil land, daar kwam je al snel ergens binnen. De Japanse cultuur is veel geslotener. De geluksfactor is dus heel wat kleiner.”

Nick & Simon: Big in Japan is vanaf mei 2012 te zien bij de Tros op Nederland 3.

Zie ook:
- Nieuwe muziekshows Nick & Simon en Frans Bauer bij Tros
- Katja Schuurman in zaterdagavondshow Nick Tegen Simon
- Talpa laat Nick & Simon tegen elkaar strijden in spelshow
- Vele tv-werk Nick & Simon ‘gevoelig punt’
- Nieuwe Tros-soap: Nick & Simon The American Dream

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nick & Simon verheugen zich op sushi voor Big in Japan

  1. Martijnjdd

    Gaat Kees Tol ook mee? Hij was wel een meerwaarde voor het programma.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>