Groen licht voor X Factor Classic op Nederland 1

Een half jaar geleden zag het er nog droef uit voor de tv-carrière van Ernst Daniël Smid. Zijn kindje Una Voce Particolare werd van de buis gehaald. Maar inmiddels breekt de zon weer door bij de programmamaker. Smid en de Avro hebben groen licht gekregen voor een X Factor Classic. Deze zal in het nieuwe tv-seizoen op Nederland 1 worden uitgezonden. Verder worden er nog steeds gesprekken gevoerd met de Tros voor een doorstart van Una Voce Particolare. Binnenkort is er ook weer een eenmalige Van Popster tot Operaster bij de NCRV te zien.

“Dit is fantastisch nieuws”, jubelt Smid in het AD over X Factor Classic, wat dan weer een werktitel is. “Er is geld voor vrijgemaakt, dus ik mag het programma gaan maken.” In het programma zal jong talent auditeren met klassiek repertoire voor een jury. “Ik ga zelf in de jury plaatsnemen, omdat ik mijn mening wil geven over de kandidaten. Laat een jong iemand maar de presentatie doen.”

Frits Sissing misschien? Of wordt de rijzende ster Art Rooijakkers ook hier ingezet?

Zie ook:
- Avro ziet brood in X Factor Classic
- Una Voce Particolare mogelijk terug naar Tros
- Populaire namen in tweede Van Popster tot Operaster

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Groen licht voor X Factor Classic op Nederland 1

  1. Sander

    Ik kan me niet voorstellen dat ze de naam ‘X Factor Classic’ mogen gebruiken..

      /   Reply  / 
    1. Geenstijl

      “Dit is fantastisch nieuws”, jubelt Smid in het AD over X Factor Classic, wat dan weer een werktitel is.

      Lezen!

        /   Reply  / 
  2. Robbieboy

    Ook de PO heeft moeite met het bedenken van formats,en kopieert er rustig op los. Kleine aanpassing aan de x factor formule, en hop, de zender op. En dan zeggen dat RTL kopieert

      /   Reply  / 
  3. $ Dollar Bill $

    Alweer een talentjacht. Lekker creatief weer.

      /   Reply  / 
  4. John van Dun

    Zolang Frissie Sissie het maar niet wordt. Slechte uitstraling, slechte uitspraak, slechte presentatie, slechte…. enfin, vul zelf maar in. Niets aan die persoon zal mij er toe bewegen af te stemmen op de AVRO. Het lijkt wel of de AVRO grossiert in hele foute gezichten.

    En dan E.D. Smid. Wie is dat? Wellicht een mislukte (opera)zangertje die dan maar een tv-programma (nou ja) moet maken om toch wat te kunnen verdienen? Heel goed dat hij de presentatie aan iemand anders over wil laten, want zijn kwaliteiten liggen duidelijk niet op dat vlak.

    Ennuh AVRO, laat nu eens een keer een ECHT talent de presentatie doen en niet die uitgekauwde sissies!! Pas jullie personeelsbeleid nu eens aan om vakkundige talenten aan te nemen en niet die mislukte (opera)zangers, cabaretiers, sportlieden, kind van een BN-er en ga zo nog maar even door. Ze komen zo langzamerhand mijn keel uit (laat ik het maar netjes schrijven).

      /   Reply  / 
    1. I. Haagen

      Wat een zuur bericht van John van Dun. Massa’s mensen vinden de muziek van Ernst D. Smid geweldig. Deze muziek heeft de generaties overleefd. Daar kun je niet zo min over doen. Het getuigt niet van muzikaal inzicht. Zelfs popsterren erkennen deze muziek als heel mooi maar moeilijk. Popmuziek is een stuk rauwer en schreeweriger.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>