Lingo krijgt weer makeover: straks ook 8-letter-lingo

Kijk nog maar eens goed naar het huidige Lingo, want begin februari wordt het Tros-spelletje volledig vernieuwd. “Het wordt Lingo XXL’, roept Lucille Werner verheugd in de Coen & Sandershow. “Je ziet het publiek in beeld, denk aan showtrappen, normaal hoor je de mensen boe roepen; nu zie je ze ook!” Buiten het likje verf is er ook inhoudelijke vernieuwing. “We spelen 5-, 6-, en 7-letter-Lingo maar in de laatste ronde ook 8-letter-Lingo. Dat moest er nu maar eens van komen.”

Werner benadrukt dat het goed gaat met haar Lingo. “We hebben heel de week meer dan 900 duizend kijkers. Nu moeten we maar eens groots uitpakken met een Nederland 1-waardige show. Met led-screens enzo, het gaat heel Amerikaans worden.”

Toekomstige kandidaten van Lingo beginnen het spel met een 5-letterwoord wat 15 euro oplevert. De waarde per woord neemt toe naarmate het langer wordt. “En dan de finale, daar win je 5, 6, 7 of 8 duizend euro per dag.”

Begin 2014 bestaat het tv-spelletje 25 jaar. Werner en haar team broeden nu al op een ludieke wijze waarop ze dit jubileum kunnen vieren. Mogelijk is dat nu toch eens de onthulling van jurylid JP, die bij het grote publiek alleen te herkennen is aan zijn stem. In Lingo XXL zal hij nog niet voor de camera verschijnen, weet Lucille. “Dat kan toch niet? Nee, JP houden we lekker achter de schermen.”

Zie ook:
- Nostalgie: vanavond 5-letter-Lingo met Robert ten Brink
- Feestje bij de Tros: 4500ste Lingo, 5-jarig jubileum Lucille
- Lucille Werner wil Televizier-ring voor spelletjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lingo krijgt weer makeover: straks ook 8-letter-lingo

  1. B.K.

    Zo shocking is dat niet hoor, die JP. Binnen 10 seconden gevonden via Google: http://www.pellemans.tv/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>