‘Vara schrapt Lagerhuis, De Leugen Regeert, Nieuwslicht en Woestijnruiters’

Vara jubileumlogoVara haalt de bezem door haar programma’s. Door de komende omroepbezuinigingen ziet de omroep zich daartoe genoodzaakt. NSE meldt dat Het Lagerhuis, De Leugen Regeert, Nieuwslicht, Holland Sport en Woestijnruiters zullen verdwijnen. Programma’s als Zembla en Tegenlicht worden gehalveerd. Een aantal daarvan worden in coproductie gemaakt met de VPRO, waarvan het kunstmagazine R.A.M. ook nog eens sneuvelt. De VPRO heeft wel plannen om dit te vervangen door een ander kunstprogramma.

Het zijn allemaal geen programma’s die miljoenen kijkers aan zich binden, maar als dit het toekomstbeeld is voor alle Publieke Omroepen, dan ziet het er somber uit in Hilversum

Zie ook:

- De pleuris breekt uit op Nederland 3
- Paul de Leeuws monoloog: woede, teleurstelling en onbegrip

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “‘Vara schrapt Lagerhuis, De Leugen Regeert, Nieuwslicht en Woestijnruiters’

  1. Jos

    NSE meldt dat ze dit ‘nieuws’ uit ‘betrouwbare bron’ hebben. Maar in werkelijkheid komt dit (sommige delen zelfs letterlijk) uit een persbericht van afgelopen vrijdag van de VARA en VPRO zelf.
    Zie Medialog (http://medialog.blogspot.com/2005/11/vara-en-vpro-vrezen.html).

    Bovendien heeft NSE het persbericht ook nog eens verkeerd gelezen en melden ze dat de VARA en VPRO zich op 20-49 jarigen gaat richten, terwijl in het persbericht staat het progressieve Nederland 3 moet verdwijnen voor een net gericht op de boodschappers van 20-49. Dat is toch wel iets anders dan de ‘journalisten’ van NSE ervan maken.

      /   Reply  / 
  2. TvS

    Helemaal met je eens Jos. Triest dit. Dat NSE. Er zit een enorme redactie, maar iets doen……ho maarrrr. Het lijkt SBS Shownieuws wel…

    Bovendien Het Lagerhuis bestaat al niet meer. Bovendien, even doorvragen bij de VARA en VPRO: want welke programma’s blijven dan over? Zoveel zijn er niet meer dan….!

      /   Reply  / 
  3. dj

    Belachelijk dat Holland sport moet verdwijnen.
    Een leuke manier v interviewen waar de gasten zelf ook graag inzitten!!!

      /   Reply  / 
  4. Eva

    ALs al die sites die nieuws over de media presenteren nou eens niet alles zouden kopieren van elkaar! Dan zou de berichtgeving een stuk betrouwbaarder worden. In het bewuste persbericht dat afgelopen vrijdag door de VARA en VPRO is verstuurd staat dat een aantal programma’s sneuvelen in het plan van de Raad van Bestuur. Het is dus geen acties van de genoemde omroepen!

      /   Reply  / 
  5. Willem

    Het is natuurlijlk te ridicuul voor woorden dat juist een programma als Holland Sport van de buis wordt gehaald. Het programma heeft voor sport gedaan wat het Engelse ‘Top Gear’voor auto’s heeft gedaan: Met een frisse, kritische, aanpak en een flinke dosis humor+ chemie tussen beide presentatoren, is immers elk onderwerp het bekijken waard. Hulde aan de makers, verderf aan de stakers!

      /   Reply  / 
  6. Jannie Sipkes

    Wat kunnen we als kijkers (juist naar dit soort programma s nu doen? Waar kunnen we b.v protesteren,want ik ben ontzettend kwaad,maar weet met deze kwaadheid niks te doen WAT KAN IK DOEN? groet j.sipkes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>