Edsilia voor niets naar Finland

Helaas, het is weer niet gelukt. Edsilia Rombley kreeg onvoldoende stemmen om door de halve finale van het Eurovisie Songfestival te komen. Ik vreesde er al voor, zeker na het zien van alle inzendingen. Maar er is hoop; niet alle 'lekker gekke acts' zijn door naar de finale. Blijkbaar wil het Europees publiek ook kwaliteit. Getipte kanshebbers als Denemarken (extravagante travestiet), Israël (controversiële boodschap) en Noorwegen (dubbele verkleedact) mochten ook niet door.

De landen die zaterdag wel zullen uitkomen: Wit-Rusland, Macedonië, Slovenië, Hongarije, Georgië, Letland, Servië, Bulgarije, Turkije en Moldavië. Voor een hoge notering tip ik Wit-Rusland (fraaie act met twee schuifdeuren), Georgië (Madonna-esque nummer), Slovenië (opera-achtig nummer) en Servië.

Ongetwijfeld zullen een hoop mensen weer beginnen over vriendjespolitiek. Ik blijf dat bestrijden. Als de helft van het deelnemersveld uit Oost-Europa komt, is het logisch dat er een stuk of 5 hoog-geplaatsten bij zitten. Die zul je ook aantreffen in de onderste regionen.

Ik ga er zaterdag in elk geval weer lekker voor zitten, heb er zin an!

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Edsilia voor niets naar Finland

  1. Brian

    “Wit-Rusland, Macedonië, Slovenië, Hongarije, Georgië, Letland, Servië, Bulgarije, Turkije en Moldavië”

    En welke daarvan is geen Oost-Europa?? Ik bedoel maar!

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Mooi een West Europees Songfestival organiseren zodat we die wanstaltig slecht valse nummers nooit weer hoeven te horen. Allemaal vriendjes politiek, dat kan helemaal niemand ontkennen.

      /   Reply  / 
  3. chris

    NIET MEER MEEDOEN
    Edsilia was grandioos

    Het OOSTBLOK bepaalt wie er doorgaat.
    En ze geven mekaar stemmen

      /   Reply  / 
  4. Sjon van der Roggelkamp

    Mooi moment voor Nederland om er een punt achter te zetten, net zoals Italie al jaren geleden heeft gedaan: stoppen met die onzin. Het is zo voorspelbaar: alle oostbloklanden gaan door plus Turkije, omdat die overal in Europa emigraten hebben zitten. Da’s al jaren zo, maar hopenlijk dringt het nu ook door. Het volk is wat dat betreft duidelijk: een jaar geleden bleek na Lordi dat zo’n 80 procent van de Nederlanders vond dat we hier maar niet meer aan moesten meedoen. Dat hier geen gehoor aan werd gegeven vond ik al vreemd, want je doet immers toch mee namens een heel land. Als er totaal maar dan ook totaal geen draagvlak meer is in dat land en het volk juist een statement wil maken, is het voorkomen dat je anders Cornald Maas en Paul de Leeuw hun hobby afneemt wel een uiterst dunne reden om er toch mee door te gaan. En dat te bedenken dat Nederland er relatief het meest aan meebetaalt… Kappen met die onzin dus!

      /   Reply  / 
  5. chris

    Edsilia was grandioos

      /   Reply  / 
  6. jopie

    Even politiek, dit is (als we niet oppassen, en dat doen we niet)alvast een afspiegeling voor de toekomstige EU. Een verplaatsing van het machtcentrum(geld) naar het oosten toe

      /   Reply  / 
  7. Shareena

    Geen vriendjespolitiek? Heb jij een andere show gekeken? Letland en die opera-achtige act waren VERSCHRIKKELIJK en hadden niks met muziek te maken! De goede acts (neem Edsilia) die doen niet meer mee in dit politieke spelletje! Ik zeg : weg met dat hele tele-voting gedoe! Ik kijk in ieder geval nooit meer…

      /   Reply  / 
  8. Erik

    Herman,

    Hou die oogkleppen vooral op.
    Het is inderdaad tijd voor een statement.
    Volgend jaar niet meer meedoen.
    En dat morgen, nog voor de finale van dit jaar, al aan de andere landen duidelijk maken.
    Ik weet zeker dat er meer landen zijn die er zo over denken.

      /   Reply  / 
  9. IK

    Wordt tijd om dat ijzeren gordijn weer eens dicht te trekken

      /   Reply  / 
  10. chris

    “Wit-Rusland, Macedonië, Slovenië, Hongarije, Georgië, Letland, Servië, Bulgarije, (Turkije) en Moldavië” >>>>>>>>>>>>>> terugstoppen waar ze horen ;-) ))

      /   Reply  / 
  11. runtime

    herman roggeveen bestrijdt vriendjespolitiek? waarom krijgt turkije bijvoorbeeld altijd de max. van NL? Gevaarlijk… mensen zoals deze slinkse journalist

      /   Reply  / 
  12. Eva

    Wie had dan verwacht dat t wel wat zou worden??????????????

      /   Reply  / 
  13. Herman

    niet door: Montenegro, Albanie, Kroatie, Polen, Tsjechie, Estland… allemaal landen die voor het gemak even niet uit het Oostblok komen? Als er 18 acts uit het Oostblok meedoen, is het niet raar dat er een aantal hoog eindigt. en wees eens eerlijk: zo sterk was het liedje van Edsilia echt niet…

      /   Reply  / 
  14. Rene

    Ik word zo gek van dat gezeur over dat de oostbloklanden de lol van het eurovisiesongfestival afhalen.

    Ik ben zelf meerdere malen in Oost-europa geweest en ik ben er geen fan van, maar 1 ding wat ik wel heb geleerd is dat het songfestival daar leeft. De hele dag liedjes ervan op de radio….optredens van oude performers die echt sterren zijn en op de dag van de uitzending allemaal op zoek naar iemand in de buurt van een TV.

    Ik gun het een oostblokland meer om te winnen dan Nederland, aangezien we hier pas een dag van tevoren doorhebben dat het er uberhaupt weer is.

      /   Reply  / 
  15. Shareena

    Logisch dat het “niet meer” leeft… Wij als Nederland zijn altijd de lul!

    Ieder jaar (nou ja bijna..) sturen we een act waar we trots op kunnen zijn! Edsilia’s liedje was totaal songfestival geschikt en had 10 jaar geleden niet onder gedaan voor een Charlotte Nilsson of een Imani!

    We kunnen maar beter zoals Italie ophouden met deze poespas!

      /   Reply  / 
  16. Jeffrey

    Shareena, wat je al zegt. Tien jaar geleden had het niet ondergedaan. Er is dit jaar vooral gestemd op kwalitatief goede ‘andere’ acts en dat geeft dus aan wat het publiek wil. Niet dat Nederland nu een circusclown moet sturen, maar het is wel een gegeven waar je wat mee kan doen natuurlijk.

      /   Reply  / 
  17. Peter

    Dit is gewoon een wanvertoning, die volstrekt niets meer met muziek te maken. Hoe gekker de act, hoe groter de kans om in de finale te komen. Naar enige muzikaliteit wordt helemaal niet meer gekeken. Laat dit “feestje” gewoon over aan de Oost-Europese landen. Hier hebben wij niets meer te zoeken. Goed idee inderdaad: gewoon weer een West-Europees festival organiseren met een vakjury en niet die onzin met televoting. Het lijkt zo wel SBS6 of een van die andere omroepen met die achterlijke stem-programma’s.

      /   Reply  / 
  18. Paul

    Het gaat mij inderdaad ook tever om te zeggen dat er de laatste jaren een oostblok onderonsje aan de gang is, want landen als; Montenegro, Albanie, Croatie, Polen, czechie, en Estland zijn ook niet door. Nee het valt mij op dat Nederland ook vaak met hetzelfde soort nummer op de proppen komt. Waarom nemen wij ook niet gewoon eens een lekker Rock of blues nummer zoals verleden jaar de Lordies uit Finland deden.

      /   Reply  / 
  19. peter

    Inderdaad, geweldig was Edsilia, maar je hoeft niet meer te kijken naar het songfestival bij die voorrronde weet je al voor aanvang dat elk oost europees land doorgaat dus waarom nog kijken. Dit geld tuurlijk ook voor alle west europeese landen die altijd verzekerd zijn van deelname hoe slecht ze ook zijn en eindigen bij de laatste drie, waarom nog zoveel zendtijd verspillen aan dit soort onzin de charme van het songfestival is lang vergaan. En helaas zaterdag worden we weer op elke tweede zender verveeld met al die bagger die nu mee doet, zeker die bjork madona cloon of een wicht dat graag wi laten zien dat ze ook een drumstokkie kan vasthouden met wat valse kreten er tussen. Misschien moeten we volgend jaar Slagerij van Kampen maar sturen daar zingen niet meer het belangste element is bij het songfestival en als we daar dan ook nog een toonkunstenares bij zetten winnen we gegarandeerd .

      /   Reply  / 
  20. Bob

    Letland gaat met gemak winnen… Sprong er echt uit!

      /   Reply  / 
  21. WJ

    Dat 9 van de 10 halve finalisten die doorgaan Oostbloklanden zijn, en de 10e Turkije (ook in het Oosten van Europa) is natuurlijk geen toeval. Het is in ieder geval niet zo dat de 10 die doorgaan de beste 10 van de avond waren.
    En, Paul, dat Montenegro, Albanie, Croatie, Polen, Czechie, en Estland niet door zijn komt gewoon omdat er maar 10 doormogen. Er zijn gewoon heel veel (steeds meer) Oosteuropese landen, en die zijn allemaal buren of vriendjes, en hebben vaak ook nog eens dezelfde smaak en cultuur.
    Waar we in ieder geval van af moeten is het televoting-systeem. In plaats daarvan gewoon weer landenjury’s. Of nog beter: één grote jury – een jury waarin West en Oost gelijk vertegenwoordigd zijn, of een jury met daarin alleen mensen uit landen die niet meedoen (Italie, en niet-Europese landen). En anders: niet meer meedoen!

      /   Reply  / 
  22. Jordy II

    Toen Esther Hart een paar jaar geleden meedeed hadden ze alleen nog in Rusland een vakjury. Zij kreeg toen 12 punten van Rusland. Toch wel een verschil met vakjury en televoting dus.

      /   Reply  / 
  23. Sjon van der Roggelkamp

    “niet door: Montenegro, Albanie, Kroatie, Polen, Tsjechie, Estland… allemaal landen die voor het gemak even niet uit het Oostblok komen?”
    Herman, ik begin me langzaam te realiseren dat jij waarschijnlijk een diehard songfestivalfan bent en dat je je er angstvallig aan vastklampt, maar dat je complete onzin uitkraamt in je poging het goed te praten gaat me te ver. Logisch dat er ook Oostbloklanden NIET door zijn, er zijn immers maar 10 plekken te vergeven waarvan er 1 al altijd standaard ongeacht hun liedje naar Turkije gaat omdat het elders in Europa stikt van de Turkse immigranten. De 9 overgebleven plekken zijn ALLEMAAL naar Oost-Europa gegaan. Ik vind het niet erg hoor, wat mij betreft mogen ze hun feestje hebben, zolang mijn belastinggeld er maar niet meer naartoe gaat

      /   Reply  / 
  24. jan

    tips voor volgend jaar;
    - hilbrand nawijn
    - team van Try before you die ( zou toch een grote stunt zijn:P)
    - chipz( kindermuziek:P)
    - de Toppers
    - Paul de leeuw en Adje:P

      /   Reply  / 
  25. Emma

    Laten we Herman volgend jaar naar het songfestival sturen :P

      /   Reply  / 
  26. Emma

    Bedoelde Herman van Idols, niet de herman die dit berichtje schreef… (ff voor de duidelijkheid :P )

      /   Reply  / 
  27. Yellie

    Ik vind Paul de leeuw echt een goede kandidaad denk ik. Hoe hij ook dit jaar de puntentelling weer deed, de presentator en presentatrice leken hem al helemaal te kennen en op de grapjes die hij maakte hoorde je het hele publiek meelachen! Geweldig gewoon, iedereen kent Paul de Leeuw al en zeg nou zelf, hij is echt grappig en zou een leuke act kunnen neerzetten.
    Ik heb echt weer gelachen vannacht met Mooi! weer de Leeuw! Ik bewonder hem..

      /   Reply  / 
  28. Shareena

    Goede andere acts? Heb jij die gezien? Oekraine 2e… Lachertje toch? Dat heeft toch niks meer met muziek te maken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>