Sanne Wallis de Vries pissig om knieval Pauw & Witteman

"Ik ben heel pissig", vertelde Sanne Wallis de Vries zojuist in De Wereld Draait Door. Ze is boos op de eindredacteur van Pauw & Witteman, die gisteren een vierde deel uit een Beatrix-persiflage niet wilde uitzenden. "Ze zeiden dat ze er heel veel gedoe mee zouden krijgen. Maar wat voor gedoe is me niet helemaal bekend." Het actualiteitenprogramma vroeg De Vries om vier filmpjes te maken in aanloop naar haar 70ste verjaardag.

"Maandag liet ik ze het ruwe materiaal zien en toen waren ze heel enthousiast. Dat zijn ze nog steeds", aldus De Vries. In de serie was te zien hoe Beatrix zich voorbereidde op haar feestje. De Vries beschrijft haar karakter als 'menselijk, onhandig en eenzaam'. Zo was onder andere te zien hoe Beatrix in slaap viel naast een foto van wijlen Prins Claus.

Met name dat laatste scenario schoot veel mensen in het verkeerde keelgat. Op de website van Pauw & Witteman zijn veel negatieve reacties te lezen, ook recensies in kranten zijn niet positief. "Met alle respect, maar ik ben niet zo geïnteresseerd in die meningen. Ik heb iets gemaakt in opdracht en zij waren enthousiast. Nu trekken ze de stekker eruit. Die knieval moet je niet maken", aldus De Vries.

In het laatste filmpje is te zien hoe Beatrix aangeschoten terugkomt van haar feestje en aan een foto van Claus vertelt hoe de avond is geweest. "Ik ben gevraagd satire te maken, dan kun je iets dergelijks verwachten. Het is zeker niet kwetsend bedoeld."

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Sanne Wallis de Vries pissig om knieval Pauw & Witteman

  1. Jos Beeres

    Sanne heeft volkomen gelijk. Daarbij is het flauw om je als programmamakers achter de hoofdredacteur te verschuilen. Ook het ontbreken van uitleg hierover in de laatste uitzending vind ik een belediging aan de kijkers. Ik was benieuwd naar de afsluiting. Jammer dat hier ingegrepen is. Onprofessioneel en onvolwassen.

      /   Reply  / 
  2. RG

    Ik vond het erg vervelend om SWdV gister maar door & door te horen klagen in dwdd over de persiflage van de koningin. Het wordt niet uitgezonden , thats it. Dan hoef je niet ook nog in een programma daarover te gaan klagen..,maar dan verder ook niets interessants te zeggen.

    GRRRR, verspilde tv-tijd!

      /   Reply  / 
  3. Rinie

    Wat een arrogantie zeg. Als hofnar een beetje de vermoorde onschuld gaan zitten uithangen bij DWDD en dan ook nog zeggen dat Peter r de Vries wel 10 minuten heeft kunnen zeggen; dat we maar moeten wachten tot zondagavond. ‘Dat is pas erg!’ zegt Sanne W de Vries over Peter R de Vries. Maar meisje, komt dat denk je niet doordat P+W hem immers hadden uitgenodigd terwijl toch algemeen bekend mag zijn dat dit dan zijn antwoorden zouden zijn. En dan die verongelijkte en arrogante blik van die Jeroen Pauw. Hij gunde Peter R geen blik waardig [ pure afgunst ] terwijl hij hem juist bewonderend had moeten aanstaren. Nee de linkerzijde valt weer eens goed door de toch al niet zo frisse mand.

      /   Reply  / 
  4. gerrit

    beter zulke zeik wijven van de TV

      /   Reply  / 
  5. Liesje

    Pauw en Witteman zijn zooo bang voor censuur nu de nieuwe voorzitter van de publieke omroep van de EO komt.Vooral fragmenten tonen uit Deep Throat (waar minister Plasterk die zg tegen de sexualiserering van de samenleving is,kuch)schaapachtig om zat te lachen, maar dan wél Sanne Wallis de Vries censuur opleggen!
    Wat een huichelaars allemaal.

      /   Reply  / 
  6. Jan Willem

    Geen knieval voor Sanne, kom op zeg. Als je je geld moet verdienen met leuk zijn op kosten van en ten koste van een ander, dan mag die ander er toch wel een oordeel over geven. En dat woord satire wordt door dit soort types ook veel te makkelijk in de mond genomen. Oh, heb ik iemand beledigd? Nee, twas maar satire hoor. Cabaret,zegt De Leeuw dan. Dan ben je er maar weer van af. Maar bij DWDD weten ze soms ook van gekkigheid niet wie ze moeten vragen om de tijd te doden. Nou, dan Sanne maar opgetrommeld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>