Paul de Leeuw mag marktaandeel Nederland 3 opkrikken

Het was kiezen of delen voor Paul de Leeuw. Hij zou op zondagavond op tv komen met Mooi! Weer de Leeuw – The Day After of als jurylid van Op Zoek Naar Joseph. Paul verkocht zijn ziel aan het Avro-programma en ging vervolgens als een speer naar de top van de Vara en de zendercoördinatoren. Daar wist hij voor elkaar te krijgen om gedurende drie maanden op vrijdagavond alvast met Mooi! Weer de Leeuw te komen. Dat onderdeel heet The Warming Up.

Hierin ziet de kijker wat er gebeurt voordat de camera's doorgaans beginnen te lopen bij Mooi! Weer de Leeuw. "Een kijkje achter de schermen, waarbij de scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid, improvisatie en regie niet altijd even duidelijk hoeven te zijn."

De concurrentie kijkt ondertussen met een mokkend gezicht. Met Paul de Leeuw en De Lama's op de vrijdagavond van Nederland 3 kom je in de buurt van Nederland 1-achtige marktaandelen. RTL koos een tijdje terug al eieren voor zijn geld en programmeert 'lekker dwars' een blockbuster. SBS vertrouwt op de kracht van Popstars, dat qua montage en feel moeiteloos kan tippen aan Idols.

Toch zijn ze raar bezig bij de publieke omroepen. Nederland 3 is bedoeld voor de jongere kijker, maar zowel Mooi! Weer de Leeuw als De Lama's is voor een breed publiek aantrekkelijk en horen eigenlijk op Nederland 1 thuis. Nederland 3-baas Roek Lips kan met deze twee kijkcijferhits in elk geval het magere marktaandeel van Nederland 3 verbloemen. Die krijgt er nog een zware kluif aan als straks beide hits afgelopen zijn.

Mooi! Weer de Leeuw – The Warming Up, 20.30 uur, Vara

Zie ook:
- Paul de Leeuw over Eva TV: Tijd voor een omslag
- Paul de Leeuw knokt zichzelf op 5 december op tv
- De Leeuw: "Ik word niet duur betaald, want ik ben heel goed"
- Het nieuwe tv-seizoen van de NPO

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Paul de Leeuw mag marktaandeel Nederland 3 opkrikken

  1. robie

    pfff, wat overdreven zeg…hoe bedoel je overkill. Dit zou nog wel eens nadelig kunnen uitpakken voor Paul. Denk niet dat mensen zitten te wachten op een ‘Warming Up’. Wat wordt het volgende…The day after tomorrow show?

      /   Reply  / 
  2. RJ

    nee de warming up voor de warming up, en dan krijg je nog een cooling down na the day after.

      /   Reply  / 
  3. Wiebe

    Houezo nou overkill? Behalve Paul’s optreden in Op Zoek Naar Joseph is-ie niet MEER te zien dan vorig seizoen. De vrijdagavond-uitzending komt in plaats van de zondagavond-uitzending.En waarom zouden mensen NIET willen kijken naar de Warming UP, en WEL naar de Day After?
    Ik ga zeker kijken. De films die RTL programmeert heb ik (bijna) allemaal al eens gezien, en Popstars is niet meer dan een ongeinspireerd aftreksel van Idols met het nadeel dat het ‘gepresenteerd’ wordt door Gerard Joling – aan wie ik maar niet kan wennen.

      /   Reply  / 
  4. Chiel

    In The day after ging de show gewoon door, nu is dat niet het geval. Dus eigenlijk 1 uur show minder… En dat ‘achter de schermen’ heb je na 2 weken ook wel gezien. Ze konden het toch gewoon op maandag uit blijven zenden? of later die avond op zondag? Of een 1,5 uur durende show?

      /   Reply  / 
  5. Wiebe

    Misschien heb je wel gelijk, Chiel.
    Ik ga vanavond eerst maar eens kijken. Paul de Leeuw kennende zou het zomaar ineens verrassend leuk kunnen zijn..

      /   Reply  / 
  6. Bram

    Heb het gezien en vond er niets aan. Vond The Day After leuker.

      /   Reply  / 
  7. Chiel

    Het ging wel… t;e serieus. Laten ze gewoon de show 1 uur door laten gaan, da’s leuker.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>