Mooi! Weer de Leeuw marathon vooral erg koud

Wat was het een fijne tv-nacht, zo met de Mooi! Weer de Leeuw Marathon. Ik weet niet meer precies wanneer de ogen hier dichtvielen, maar ik ben zeker tot 6 uur wakker gebleven. Paul de Leeuw is toch wel een vakman dat hij moeiteloos die marathon weet te vullen en toch zo gevat blijft.

Zelf was ik er bij van ongeveer 0.10 uur tot 2.05 uur. Ik en mijn gezelschap waren aanvankelijk van plan om de nacht door te halen voor de tv-studio van Paul de Leeuw, waar van alles aan publieksopvang was geregeld. Maar de ijzige temperatuur en daardoor het gebrek aan sfeer deden ons besluiten toch maar een taxi terug te pakken naar Amsterdam.

Want jongens jongens, wat was het koud! We hadden allebei een dubbele broek aan, drie laagjes bovenkleding en dan nog een winterjas en sjaal. Maar het bleef koukleumen. Daar dachten meer mensen zo over, want niemand die na zijn ‘shift’ bleef plakken. Iedereen leek naar auto of ander vervoer te vluchten. En dan hadden wij nog een fles wodka meegesmokkeld, om warm mee te blijven. Het mocht niet baten.

Dat ondanks de gezellige opstelling aan de Videostraat in Almere. De rotonde voor Studio Cé werd bezet door de Spin, bekend van de kermis. Daaromheen allerlei kraampjes. Een enkeling met merchandise, maar vooral warme happen. Spijtig voor de ondernemers, ze deden alleen goede zaken als de shifts wisselden. Daar tussendoor was het niet erg druk.

Het klapvee moest 12,50 euro de man betalen. Maar de kraampjes buiten waren allemaal tegen betaling – met uitzondering van de spin. Eenmaal binnen werd het gelukkig warmer. Eerst in een halletje wachten met een flatscreen. Grappig dat al het publiek dan al in een deuk ligt bij de grappen en ook luidkeels meezingt als bijvoorbeeld Droomland wordt ingezet. Het schept een saamhorigheidsgevoel.

Maarja, na 1,5 uur in de studio komt er toch echt een einde aan de zit, en word je weer de koude buitenlucht ingestuurd. Dus de taxi naar huis en hier tot in de vroege ochtend gekeken.

Prachtig initiatief, hoop dat de marathon nog eens terugkomt. Maar dan misschien ergens in mei of juni, als het ‘s nachts niet zo ijzig koud is. Dan heb je buiten ook een lekker sfeertje. Other than that: complimenten!!!

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Mooi! Weer de Leeuw marathon vooral erg koud

  1. Tommy

    De sfeer leek mij binnen erg warm daarbuiten zal het idd wat koud zijn geweest…

      /   Reply  / 
  2. nadia

    ik ben de hele nacht wakker gebleven om te kijken en wat heb ik gelachen .echt leuk zo snacht’s

      /   Reply  / 
    1. Mart

      Geen slaaptekort Nadia :D

        /   Reply  / 
  3. nadia

    hee mart , nou dat valt reuze mee .vanavond maar een beetje op tijd naar bed.welke stukjes vond jij leuk?

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Leukste wat ik heb zien was ranking the stars maar daarna werd het alleen maar leuker als ik de reacties zo lees.

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Ik ben de hele nacht wakker gebleven, ben alleen 5 minuutjes kwijt met paul en linda. Wel een beetje moe, maar het was het waard!

      /   Reply  / 
  6. Angel Mulder

    Ik heb tot het einde van Ranking the Stars gekeken (een uur of 1) en ben om half 8 in de ochtend weer gaan kijken. Wat een vakman!

      /   Reply  / 
  7. Linda

    Hey, zou iemand mij alsjeblieft kunnen vertellen hoe dat liedje heet, of waar ik dat kan vinden, wat hij zong rond 12 uur.
    De tekst ging ongeveer zo:
    Misschien is het de winter, misschien is het de kou. Dat me zo gek maakt.
    Ik had nooit geweten dat ik je zo missen zou.
    Nougoed, het klopt dit niet helemaal, maar ik zou het graag willen weten! Kan het nergens vinden!
    Liefs

      /   Reply  / 
    1. Erik

      Hij zei dat het een nieuw nummer is, dus misschien op een nieuw album?

        /   Reply  / 
  8. roelof

    nou herman als je tot een uur of 6 wakker bent gebleven vind ik dat je wel wat hoogtepunten hebt gemist
    Paul die een fax kreeg van mies bouman met daarin een andere tekst van ik heb je lief , heeft hij dus gezongen van de fax af.
    Het gedicht van arthur japin, wat heel erg ontroerend was
    de 12 mooiste televisiemomenten van hem door sinterklaas.
    dat zijn voor mij wel bijzondere momenten geweest

      /   Reply  / 
  9. Tommy

    @ Roelof

    Daar heb je uitzendinggemist voor.

      /   Reply  / 
  10. michel

    Erg raar dat Mart niet wakker is gebleven (toch net zn mediafreak als ik0 maar al helemaal raar dat jij niet wakker bent gebleven Herman! Dit was echt iets unieks. Viel op een gegeven moment bijna in slaap maar, moest en zou wakker blijven. Dit mag van mij jaarlijks terug keren. Leek een beetje alsof ik in me eentje oud en nieuw aant vieren was, Normaal ben ik ook echt een nacht mens hoor maar, dit was echt totaal anders! Vond het echt een top nacht! Heb het ook al op je Hyves geztr Paul maar, nogmaals bedankt! Het was echt heel leuk!

      /   Reply  / 
  11. Jeffrey

    Ik heb het tot half 9 vol gehouden!
    En het hoogtepunt vond ik met linda de mol!

      /   Reply  / 
  12. Aike-Jan Potse

    Geniale televisie door een groot vakman maar nog groter mens. 12 uur onderhoudend gastheer zijn voor duizenden mensen met ontzettend veel afwisseling, wie doet hem dat na? En deze keer geen storend egocentrisme van Paul! Dank voor een prachtige uitzending!!

      /   Reply  / 
  13. André

    ABSOLUTE HOOGTEPUNT:

    Live zingen van Adéle.

    Pure Klasse !!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>