Anticlimax bij TV Moment van het Jaar

Met z’n allen zaten we hier op de bank om Peter R. de Vries weer een beeldje op te zien halen. De eerste tegenvaller: geen Peter in de zaal. Maar wel zijn rechterhand Kees van der Spek en Patrick van der Eem. Je maakt je er helemaal voor op dat zij de verkiezing van TV Moment van het Jaar zouden winnen. Het zou de enige terechte winnaar zijn. Maar juryvoorzitter Anita Witzier sprak die woorden niet uit. “Peter heeft al zo veel gewonnen. Het TV Moment van het Jaar is: Paul de Leeuw moet de koets in.”

Uiteraard: gefeliciteerd Paul. Het was inderdaad een hilarisch fragment en je ziet Paul in zijn beste vorm. Maar ik vind het niet terecht. En het excuus ‘Peter heeft al zo veel gewonnen’ gaat natuurlijk helemaal nergens over. Dat is geen reden om iemand dan maar niet weer te laten winnen. Als je half Nederland aan de buis kluistert, door zo’n uitzending hele nieuwe woorden in de spreektaal weet in te voeren en we het er bijna een jaar later nog steeds met veel genoegen over hebben, dan kan je niet om zo’n moment heen.

Ook raar was dat GeenStijl maar op 3 eindigde met het fameuze Ella Vogelaar-moment. De jury sprak nog dat er onderling iets van onenigheid was. Het gaat om een tv-moment, dit kwam van internet. Ja, dan moet je zo’n fragment überhaupt niet toelaten in zo’n verkiezing! Beetje laat om daar vijf minuten voor het uitslagmoment nog discussie over te voeren. Los daarvan: de beelden zijn tot in den treure op televisie vertoond. En hebben grote impact gehad. Mooi fragment, terecht ook hoog geëindigd.

Ik weet het niet met Het TV Moment van het Jaar. Vorig jaar konden ze niet kiezen en rolden er twee winnaars uit de bus. En nu dus een heel onterechte winnaar. De Vara moet nog maar eens goed evalueren. En dan volgend jaar hopelijk een bevredigende verkiezing.

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Anticlimax bij TV Moment van het Jaar

  1. Flakin

    Helemaal mee eens. Peter was de enige terechte winnaar. Eljard wou natuurlijk niet dat dit naar de grote concurrent ging.

      /   Reply  / 
  2. Richard

    Zo echt op alle sites, telegraaf, mediacourant etc. zijn de meningen allemaal negatief. Iedereen is het er over eens. Peter R had moeten winnen!

      /   Reply  / 
  3. Maarten van den Hooven

    Ja wat een ongelooflijke anticlimax, of je nou het fragment van Peter leuk of niet leuk vind als je 6 miljoen mensen aan de tv gekluisterd krijgt en daarvoor ook nog eens de belangrijkste TV prijs ter wereld mee wint kan het niet anders dat je ook HET TV MOMENT VAN HET JAAR wordt.

    Ja Anita Witzier ook als je al zoveel hebt gewonnen. Wat een tutje zeg!

    Echt een tegenvaller en alle geloofwaardigheid van dit programma is verdwenen.

      /   Reply  / 
  4. waazaa

    lekker boeiend…

      /   Reply  / 
  5. Marcel

    Hans van der Spek = Kees van der Spek

      /   Reply  / 
  6. Arieh

    Peter had idd gewoon moeten winnen. Iedereen keek, iedereen had het erover. Paul de Leeuw die even een beetje gepowned word is totaal geen moment van het jaar..

      /   Reply  / 
  7. keesss

    Ik vond het sowieso een saai programma. En die regisseur van De Leeuw, god wat is die man vaak op tv.

      /   Reply  / 
  8. Jan

    Ongelofelijk dat het programma en dus ook de verkiezing op deze manier is geëindigd. Ik zou wel graag willen weten wie volgens de stemmers gewonnen had. Als de plaatsen 10 t/m 4 bekend zijn, dan moeten de eerste drie plaatsen toch ook bekend zijn?

      /   Reply  / 
  9. Ollie

    Op het moment dat de publieksjury werd ingesteld, werd eens te meer duidelijk dat ook een dergelijke verkiezing een farce is. Het is een veiligheid inbouwen dat een van de andere twee niet zouden winnen. Notabene Witzier die er 80 jaar over moet doen een Televizier-ring in de wacht te slepen, in de vakjury zetten is hilarisch. Het zal Paul de Leeuw evenzeer een worst zijn of hij gewonnen heeft. Een prijs winnen in de wetenschap dat het een vooropgezette actie is om de stem van het volk (als publieke omroep) domweg te negeren is sneu. En dat heeft men prima weten te verbloemen met een ‘vakjury’. Iedereen weet het, en toch must the show go on. Wmb een nieuwe en de zoveelste tv-frace die geen aandacht meer behoeft te krijgen.

      /   Reply  / 
  10. Ollie

    Waar ik ‘publieksjury’ zei, moet vakjury staan. STOP DE TIJD!! 3 jokers graag…

      /   Reply  / 
  11. Mart

    Had het al verwacht dat Pau de Leeuw zou winnen.Vreemd dat zo’n jury dat mag bepalen als het aan de kijker had gelegen had Peter R de vries denk ik gewonnen en was geen stijl 2de geworden maargoed de jury mocht bepalen en toen ik dat hoorde was voor mij de top 3 wel duidelijk.

      /   Reply  / 
  12. Bart

    Als het aan de kijkers lag had GeenStijl gewonnen. Het was immers een internetverkiezing. Om dat te voorkomen was het logisch dat er een vakjury aan te pas zou komen. Misschien had het daarom geen internetverkiezing moeten zijn, maar had er op een andere manier gestemd moeten worden (ook al heeft stemmen door te bellen ook niet mijn voorkeur). Dan had je in ieder geval een afgewogen beeld van het publiek gehad.

    Mijn voorspelling wat de uitkomst van de internetverkiezing zou zijn geweest:

    1) Vogelaar vs GeenStijl
    2) Peter R. De Vries
    3) Paul de Leeuw

      /   Reply  / 
  13. bomba

    Wat een aanfluiting. Ik snap best dat er bij de internetstemming misschien overdreven veel voor Geenstijl gestemd zou zijn. Zo’n probleem kan je gedeeltelijk ondervangen met een ‘vakjury’. Maar dat je die resultaten niet meer laat meewegen vind ik erg slecht. Het maakt in dat geval dus niets uit of je 1, 2 of 3 wordt, want iedereen begint weer op 0. Dit terwijl ik me niet kan voorstellen dat Paul de Leeuw qua stemmen ook maar in de buurt kwam van één van de andere twee kandidaten.

    Verder is het fragment van Paul ook een totaal irrelevant geweest het afgelopen jaar (i.t.t. de andere twee fragmenten). Maar als je zelf in de televisiewereld zit weet je misschien niet meer hoe de burger naar dit soort dingen kijkt. Misschien was het fragment op feestjes en borrels bij de tv bobo’s wel het gespreksonderwerp van het jaar.

      /   Reply  / 
  14. dorien

    dat fragment van geen stijl dat is toch geen journalistiek. Dat is iemand heel erg beledigen, verder niks. Dat ventje zou je toch het liefst op zijn gezicht slaan? Blij dat ze die pulp niet hebben laten winnen!

      /   Reply  / 
  15. Gert

    Wat een gezeik toch allemaal, ben allang blij dat geen stijl of Peter R de Vries niet gewonnen hebben.
    Die arrogante dweil van een Peter R heeft misschien veel kijkers getrokken met zijn uitzending maar wat heeft hij ermee bereikt? Joran loopt nog steeds vrij rond.
    Wat betreft geen stijl.nl, als dit is wat we te zien krijgen op TV dan laat maar.
    Ik kan Ella Vogelaar geen ongelijk geven wat betreft haar reactie, op zo’n journalist ga je toch niet serieus in.
    Wat mij betreft komt geen stijl niet op de tv en verdwijnt Peter ook maar van de buis.

      /   Reply  / 
  16. Ian

    Het TVMOMENT, van dit jaar=http://www.youtube.com/watch?v=Nvsv7B90w38= Het onderwerp: Drollen, in “De wereld draait door”.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>