Nederland 3 krijgt definitief kijkerspanel

De programma’s op Nederland 3 krijgen een nieuw beoordelingscriterium. Naast de kijkcijfers en interne evaluaties gaat nu ook de stem van de kijker meewegen. Nederland 3 krijgt een zogeheten kijkerspanel, meldt De Gooi- en Eemlander. Hierin worden enkele honderden kijkers geregeld gevraagd naar hun mening over programma’s.

“Naast het reguliere kijkcijferonderzoek kan dit voor ons ook een belangrijk meetinstrument worden”, aldus zendercoördinator Roek Lips.

Interessant is dat het kijkerspanel voor iedereen zichtbaar opereert op het internet. Ze geven daar een oordeel over Nederland 3-programma’s en dat kan iedereen bekijken. Volgende maand komt er een oproep waar geïnteresseerden zich kunnen melden.

Tijdens De Week van het Experiment (werktitel was De Week van de Vernieuwing) eind augustus wordt het kijkerspanel voor het eerst ingezet. In die week worden ruim 20 nieuwe programma’s uitgetest op het derde net. Voor een aantal van die programma’s is al zendtijd ingeruimd in de schema’s van 2009/10, al moet dus nog duidelijk worden welke titels dat zijn.

Enkele programma’s die in de week eind augustus voorbijkomen: Ik Weet Wat Je Deed (hypnose-show met Jan Smit, Tros) en een Japanse Nacht (BNN, onder voorbehoud).

Ook na De Week van het Experiment wordt het kijkerspanel nog ingezet. “Ik kan me voorstellen dat we deze mensen ook voorstukjes van nieuwe programma’s en series laten zien om te kijken hoe die vallen in de doelgroep.” Lips zinspeelde eerder al op een kijkerspanel om de programma’s in De Week van het Experiment te kunnen beoordelen.

Zie ook:
- Jan Smit presenteert hypnose-show voor de Tros
- BNN werkt aan ‘Japanse nacht’
- Omroepen staan te trappelen voor ‘Week van de Vernieuwing’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>