Per Seconde Wijzer wisselt Met Het Mes Op Tafel af

Quizwissel op Nederland 2. Joost Prinsen is de zomerstop ingegaan van Met het Mes op Tafel. Die wordt aangewend om te verhuizen naar Omroep Max. Kees Driehuis vangt het ontstane gat op met nieuwe afleveringen van Per Seconde Wijzer. Driehuis presenteert de kennisquiz nu voor zijn 21ste jaar terwijl Per Seconde Wijzer al 43 jaar loopt.

Voor wie de programmaformule nog niet bekend is: In ‘Per Seconde Wijzer’ gaan twee spelers de strijd aan tegen zichzelf en met de klok. De kandidaten moeten binnen 200 seconden vier vragen beantwoorden in één van de zelf gekozen categorieën Geschiedenis, Kunst, Wetenschap, Tegenwoordige Tijd en Sport. Elke vraag bestaat uit negen subvragen. In iedere volgende ronde moet de speler meer subvragen goed beantwoorden om door te gaan naar de ronde erna.

Na de tweede ronde is doorspelen optioneel. Uiteindelijk moet de kandidaat in de vierde ronde -ook wel superronde genoemd- alle negen onderdelen van de vraag goed beantwoorden. Ter compensatie van een fout beantwoorde vraag kan de speler een eerder verdiende joker inzetten. Per goed antwoord is er €20, te verdienen.

Per Seconde Wijzer, 20.50 uur, Vara (NL2)

Zie ook:
- De langstlopende quiz op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>