Brecht van Hulten komt in gespreid bedje van Kassa

Brecht van Hulten volgt Felix Meurders op als presentator van Kassa. Dat heeft Meurders gisteren bekendgemaakt. De presentator wilde eigenlijk al na de zomerstop stoppen, maar de Vara verzocht hem door te gaan tot januari zodat er de tijd was een geschikte opvolger te vinden. Je zou denken dat er dan ook echt een vakkundig iemand naar voren wordt geschoven, maar dat is dus Brecht van Hulten geworden. Ze gaat vanaf 8 januari wekelijks het gelauwerde consumentenprogramma presenteren.

Vooropgesteld: ik heb niets persoonlijks tegen Brecht. Ten tijde van het Jeugdjournaal vond ik haar zelfs onwijs leuk! Maar sindsdien heeft ze enkele rare carrièremoves gemaakt (van festivalverslaggeving tot RTL Boulevard tot een geflopt consumentenprogramma tot EditieNL) waarin ze telkens vooral een voorlezer bleek. Maar niet een tv-persoonlijkheid die echt tot de kern weet te komen.

En dat is voor een programma als Kassa wel nodig. Door het uitzendtijdstip weliswaar laagdrempelig en voor een breed publiek toegankelijk, maar met soms pittige onderwerpen en geslepen voorlichters een zware klus om kritisch en gedegen een interview af te nemen. Meurders was na al die jaren geroutineerd en kon kletspraatjes feilloos pareren of doorprikken. Ik zie dat Brecht nog niet snel doen.

“Consumentenzaken blijven onverminderd actueel en ik ben blij me daarvoor te kunnen inzetten. Kassa heeft bovendien alles in zich wat ik leuk vind: het is live, het zit vol journalistieke interviews, maar er mag ook gelachen worden. En vanzelfsprekend is het voor mij als oud-Spijkers met Koppen-redacteur een grote eer om zo’n kanjer als Felix Meurders op te volgen!”, aldus Van Hulten.

Zie ook:
- Felix Meurders stopt met Kassa
- Waarschijnlijk geen RTL Boulevard meer voor Brecht van Hulten
- Brecht van Hulten naar de Vara
- Brecht van Hulten onderhandelt met RTL
- Brecht van Hulten zoekt werk… en lijkt radeloos
- Felix Meurders begint aan zijn laatste seizoen Kassa

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Brecht van Hulten komt in gespreid bedje van Kassa

  1. Thies

    je vergeet nog dr carrière move naar Italië, waar ze weer snel van op terug kwam…
    maar na een paar uitzendingen zal ze het vast beter doen, we moeten dr maar een kans geven… tis iig een mooi plaatje op tv :)

      /   Reply  / 
  2. Martini

    Ik heb hierbij hetzelfde gevoel als die switch in De Rijdende Rechter van Mieke van der Weij naar die verschrikkelijke Jetske of hoe ze ook mag heten.
    De sfeer van het programma is helemaal verandert, en niet op een positieve manier. Mieke had iets echts, was vaak ironisch en kon mensen – zonder dat ze het zelf doorhadden – flink voorschut zetten. Jetske probeert dat ook wel, met de nadruk op proberen, maar het komt onsympathiek en een stuk minder leuk uit de verf. Heel jammer!

      /   Reply  / 
  3. ....

    Gaat ze weg bij het RTL Nieuws???

      /   Reply  / 
    1. Snorkel

      Daar heeft ze nooit gezeten. Mocht alleen invallen bij Editie NL.

        /   Reply  / 
  4. Chris

    reactie op …. , ze heeft allen tijdelijk gewerkt voor EditieNL, omdat Margreet Beetsma met zwangerschapsverlof was.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Kijkcijfers zaterdag: 1,5 miljoen kijkers voor Kassa | Zappen

  6. Snorkel

    Nu weet ik het zeker, ze zijn helemaal de weg kwijt bij de Vara!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>