Vara met verkiezingsdebat De Slag om de Eerste Kamer

De programmering op Nederland 1 is vanavond ingeruimd voor een verkiezingsdebat van de Vara. Krijgt de gedoogcoalitie van VVD en CDA na de Provinciale Statenverkiezingen wel of geen meerderheid in de Eerste Kamer? En wat wordt de invloed van deze verkiezingen op de politieke machtsverhoudingen? De zes grootste partijen gaan erover in debat, al heeft de PVV definitief afgehaakt na de cartoon op debatsite De Joop.

Het debatprogramma, geleid door Paul Witteman en Jeroen Pauw, komt live – met publiek – vanuit de Westerunie op het Amsterdamse Westergasfabriek-terrein.

Normaliter brengen de Provinciale Statenverkiezingen niet al te veel beroering met zich mee. Maar op 2 maart van dit jaar gaat dat ongetwijfeld anders lopen: de Provinciale Statenverkiezingen waren nog nooit zo spannend. De leden van de Provinciale Staten bepalen immers ook hoe de Eerste Kamer eruit komt te zien. En wanneer het huidige gedoogkabinet van VVD en CDA mét de PVV een meerderheid krijgt in de Eerste Kamer, betekent dat meer macht rond besluiten en wetsvoorstellen.

De deelnemers aan het debat woensdagavond zijn:
• CDA: Eelco Brinkman;
• D66: Alexander Pechtold;
• GroenLinks: Jolande Sap;
• PvdA: Job Cohen;
• SP: Emiel Roemer;
• VVD: Loek Hermans.

Tijdens het live debat komen vier thema’s aan de orde: economie, integratie, veiligheid en politieke daadkracht. In Pauw & Witteman later op de avond een terugblik.

De Slag om de Eerste Kamer, 20.30 uur, Vara (NL1)

Zie ook:
- Wilders dreigt met boycot verkiezingsdebat in P&W
- Eerste tv-verkiezingsdebat Eerste Kamer bij NOS op NL2

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Vara met verkiezingsdebat De Slag om de Eerste Kamer

  1. Pieter

    waar zijn de 1e kamerleden van de oppositie…zijn die te zwak om te debatteren!!!

      /   Reply  / 
  2. Frans

    Is vanavond een puur linkse aangelegenheid.
    Heeft weinig met de eerste kamer en de provincie te maken.
    Moet door de Kamerleden eens meer naar opsporing verzocht worden gekeken.

      /   Reply  / 
  3. Frans

    PvdA-Kamerlid Spekman: Ik wilde Leers op zijn neus slaan

    Als dit het nieuwe beleid gaat worden als de PvdA zou gaan regeren komt het wel goed

      /   Reply  / 
  4. frans

    wat de tweede Kamer betreft,als jullie in de toekomst allemaal op mijn nieuwe politieke partij-Blauw-Midden- gaan stemmen,dan blijft er weinig over met zeuren in de 2e Kamer,en veel wetten afschaffen en nieuwe wetten maken,en de brandstof drastisch omlaag,want steeds de brandstof duurder maken,betekend voor de consument ook een totaalplaatje van duurdere levensstandaard,enz enz.HET ROER MOET OM.

      /   Reply  / 
  5. frans

    NEDERLAND HEEFT EEN GAT IN DE HAND.en dat gat in de hand is de slimmigheid van alles zooooveel duurder maken,dat er geld verdwijnt in de zakken van de oplichters dan dat we gras bij elkander kunnen maaien.voorbeeld´,,Ziekenkostenpremie,ging van 40 gulden plots naar 40 euro,en nu een aantal jaren zitten de laagstwerkende mens in Nederland al op gemiddeld 100 euro,,en de lonen in de ziekenhuizen zijn echt niet explosief gestegen,,de Banken hetzelfde.We leven in een Grijp Cultuur.Pakken wat je pakken kan,want als je Dood bent,kan het niet meer.Zelfs in de 2e Kamer zitten ze elkander op te lichten,,maar ja,kijk nou eens wat daar allemaal voor Volk zit,mensen regelrecht uit het Buitenland,hup zo de tweede kamer in.Jonge jongens van 20 jaar,hup zo de tweede kamer in.Vele mensen zonder verstand,hup zo de 2e Kamer in.Boeven koppen,hup zo de 2e Kamer in.Enz enz enz.

      /   Reply  / 
  6. frans

    Er zijn mensen geweest van Turkse afkomst die in de 2e Kamer zaten in Den Haag,en weer naar turky zijn gegaan,en daar hun hele leven lachen om van de rente te leven van dat geld,en zich vervolgens Dood-lachen,op het strand.Die denken nu nog steeds dat het een sprookje was,hoe het kon dat ze zomaar als buitenlander,hup de 2e Kamer in.Dat soort mensen zien dat het zelfde als ze doodgaan en in de Hemel komen,,MIJN GOD WAAR BEN IK NU AANBELAND,HET IS TOCH WEL ECHT.

      /   Reply  / 
  7. frans

    En als het aan mij ligt,gaan we Nederland hervormen naar Zwitsers Model.Alleen Nederland nog in met werkvergunning,wat al die vorige idioten hebben terecht gebreid,moet mijn BLAUW-MIDDEN,in de Toekomst weer recht zetten.En ons niet meer laten oplichten door geld vluchtelingen.En van die buitenlandse moderne bid paleizen is ook al een overschot in dit veel te kleine landje.Nederland raakt zijn identiteit volledig kwijt,,,,KUN JE NET ZO GOED HEEL ARM AFRIKA NAAR NEDERLAND HALEN.we moeten slim zijn,grond kopen in dat soort buitenlanden,mensen daar fruitteelt laten kweken,verschepen naar Nederland en je vangt twee vliegen in een klap.hebben die mensen daar werk,verdienen geld,en de nederlanders goedkoop fruit.

      /   Reply  / 
  8. frans

    En ik kan u allen vertellen,voor 16miljoen mensen kun je heel veel bananen sinasappels citroenen enz enz verbouwen,en dan mogen die mensen eens per jaar op vacantie van hun verdiende centje naar Nederland,,,,Maar dan raden jullie het al,,DAN KOMEN ZE LEKKER NIET.

      /   Reply  / 
  9. frans

    Ik hoop dat er eens op aarde alle monden zullen worden gevoed.Waarom moeten andere zogenaamde minder bedeelde Landen geld krijgen van de zogenaamde Rijkere landen.Elk land heet toch zijn eigen Geld drukkerij,en Geld is niets meer dan een stuk behang,het is een papiertje,men zet er een getal op,en de mensen zien dat en ze geloven het.Zo denken ook vele mensen in Arme landen dat hun land geen Geld drukkerij heeft,dat klopt dan precies in de hoofden van die Maffia Regeringen,die het Geld zelf in hun zakken stoppen.Moebarak was er een voorbeeld van.En het achterlijke Nederland altijd maar geld Deponeren naar dat soort Landen.Met schoppen tegelijk gaat het over de Balk.Wel eerst alles naar Belgie brengen,,,het is een complete Idioterie.

      /   Reply  / 
  10. frans

    Europees Parlement,gelijk afschaffen ,die Apen,allemaal komplete debielen Onzin.daar zitten mensen,als ze al komen ,komen ze het gebouw binnen ,stempelen dat ze er geweest zijn en gaan vervolgens de stad in,of na drie dagen ouwehoeren,hup weer naar huis,,WAAR HEBBEN WE HET OVER,HET IS DE LAAGST VAN HET LAAGSTE ONZIN IN DEZE WERELD.als alle Nederlanders mij een tientje doen,dan krijgen jullie 3 euro terug,dat is Brussel,en waar blijft vervolgens het geld,dat laat zich wel raden.

      /   Reply  / 
  11. frans

    En in Italie hoeven we niet te kijken wat het Ministerschap voorstelt,neuken wat je neuken kunt met jonge meisjes,morgen kun je wel Dood zijn.

      /   Reply  / 
  12. frans

    De PVV boevenbende Wilders,heeft niets anders gedaan en gezeurt,andermans beelden aan elkander knutselen,en dan roepen,,ik heb een Filmpje gemaakt?daar mee de Wereld overgaan,en dan roepen,KIJK EENS,en maar zeuren over de Islam,maar waar het opneer komt,De Man doet in feite helemaal niets,het enige wat ze echt doen,is alles duurder maken,hun eigen Nederlandse mensen DE POOT UITTREKKEN.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>