Vara/BNN willen door maar Paul stopt Madiwodovrijdagshow

De Madiwodovrijdagshow stopt eind mei na het lopende seizoen. Paul de Leeuw heeft er geen zin in om een tweede reeks te maken, ondanks het feit dat BNN en Vara wel graag door willen met de late night talkshow op Nederland 3. “Hoewel ik met heel veel plezier aan het programma heb gewerkt, en blijf werken, met een fantastisch team, heb ik behoefte om mijn hoofd vrij te maken en na te denken over volgende uitdagingen”, aldus Paul. Het besluit komt op zich niet als een verrassing, de timing van dit bericht wel.

De Leeuw gaf al aan dat de storm van kritiek van afgelopen najaar hem niet in de koude kleren is gaan zitten. “De gifbeker moet wel helemaal leeg”, zei hij al eens. Ook stelde Paul dat hij moest nadenken of hij wel door wilde nadat de scores na de winterstop aantrokken, want alle negatieve berichten hebben hem wel geraakt. Dat waren indicaties voor het stoppen, net als het feit dat hij al een pilot opnam voor een ander satirisch programma. Het is vrijwel ondoenlijk om naast het dagelijkse Madiwodovrijdagshow een ander programma te maken.

Waarom dan nu het bericht naar buiten brengen? De kijkcijfers schommelen rond de 300 duizend kijkers. Meer dan het was, maar te weinig om van een succes te spreken. Paul trekt de stekker eruit en dan krijg je als programma-te-verdwijnen-in-het-omroeparchief toch het stempel flop. Met andere woorden: de kijker zal de laatste twee maanden minder snel geneigd zijn om de tv ‘s avonds aan te zetten voor de Madiwodovrijdagshow.

Desalniettemin een moedig besluit van Paul. En ook wel heel eerlijk om het zo te spelen. Ik blijf bewondering voor hem hebben als programmamaker. Hopelijk zorgt de zomerstop (en eventueel een langere ‘sabbatical’ voor bruisende, nieuwe ideeën.

Zie ook:
- Madiwodovrijdagshow: Nieuwe inhoud, nieuw tijdstip
- Eindredacteur Madiwodovrijdagshow past voor derde plek
- Paul de Leeuw neemt pilot op voor satirische nieuwsshow
- Marc-Marie Huijbregts ook in satireshow Paul de Leeuw

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vara/BNN willen door maar Paul stopt Madiwodovrijdagshow

  1. rtd

    ik kijk heel af en toe, is maar net welke gasten er zijn. Filemon vindt ik zowiso helemaal niets in deze show.. met zn reportages..( super kansloos… )

    Paul had gewoon zn zaterdag avond programma moeten houden.. of weer een show ala PaPaul….

      /   Reply  / 
  2. Jordy

    Ik vind het leuk. Vooral in vergelijking met hoe het eerst was. Paul is awesome maar hij is gewoon op. Hij moet eens een jaar rust nemen en goed nadenken over iets nieuws. Misschien vol op zijn zangcarriere storten? Nieuw album? En dan in 2012 weer vlammen. :D

      /   Reply  / 
  3. Jerrold

    PAUL DE LEEUW !!! NEEEE!!! je moet wel dagelijks op tv blijven hoor!!!

      /   Reply  / 
  4. W.A.Smit

    Van mij mag deze man helemaal van het scherm verdwijnen.Gisteren ging hij echt wel te ver met het wel of niet echt afschieten met een katapult van kuikentjes met vriend Gordon.Ik ben helemaal klaar met mensen die totaal geen respect hebben voor levende wezens.Vriendelijke Groet,Mevr.W.A.Smit uit Blokker.

      /   Reply  / 
  5. Jerrold

    MEVROUWTJE SMIT, ga effe lekker janken ofzo, het zijn maar kuikentjes hoor, linkse geinte wolle bimbo.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Paul de Leeuw: Ik wil weer op zaterdagavond Nederland 1 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>