Nog 16 grootverdieners publieke omroepen in 2010

De jaarverslagen van de publieke omroepen worden in de komende weken naar buiten gebracht. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakt via een persbericht maar vast kenbaar wat er anders als eerste wordt uitgeplozen: de grootverdieners. In 2010 waren dat er nog 17, eentje minder dan van te voren was gedacht. Het gaat om drie bestuurders en 13 presentatoren Dit jaar loopt het aantal presentatoren dat boven de balkenendenorm verdient terug van 13 tot 11. Uiteindelijk mogen er maximaal 8 figuren zijn die meer dan 187.340 euro verdienen.

“De publieke omroep wil zo snel mogelijk een verdere daling naar maximaal acht, maar kan niet ingrijpen in lopende contracten”, vermeldt het persbericht. Maximaal vijf televisie- en drie radiopresentatoren mogen uiteindelijk boven de presentatorennorm verdienen.

Twee leden van de Raad van Bestuur van de NPO verdienen 208 en 207 duizend euro. Verder is NCRV-directeur Coen Abbenhuis grootverdiener met in 2010 229 duizend euro. Abbenhuis heeft zelf wat salaris ingeleverd, maar blijft boven de balkenendenorm verdienen.

Bij BNN zijn er vier presentatoren die boven de norm verdienen, oplopend tot 257 duizend euro. De Tros heeft er twee in dienst; eentje verdien 344 duizend euro, de ander 249 duizend euro. Bij de KRO zijn er eveneens twee waarvan er eentje per 1 januari dit jaar onder de norm zit. De NOS heeft er eveneens een. Die verdiende in 2010 326 duizend euro en zal vanaf 1 januari dit jaar onder de norm uitkomen – en dus een flinke verlaging accepteren.

De NCRV heeft één presentator die boven de norm verdient maar zelf pensioenbijdrage en autokosten betaalt. De grootverdieners bij de Vara doen dat ook. Drie stuks in totaal, waarvan de topverdiener 464 duizend euro verdient.

Zie ook:
- Paul Witteman levert salaris in; tot 2015 bij Vara te zien
- Balkenendenorm verhoogd tot 187.340 euro
- NCRV-directeur levert 10% salaris in – en blijft topverdiener
- Jack van Gelder tot aan pensioen bij NOS
- NPO: 17 grootverdieners eind 2010 bij publieke omroepen

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Nog 16 grootverdieners publieke omroepen in 2010

  1. Goes

    BNN: Patrick Lodiers, Sander Lantinga (zeker), Sophie Hilbrand en Floortje Dessing (waarschijnlijk)
    Tros: Ivo Niehe, Antoinnette Hertsenberg
    NOS: Jack van Gelder
    KRO: Yvon Jaspers, Rob Kamphues
    VARA: Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Giel Beelen of Paul Witteman
    NCRV: Joris Linssen?

    Dat er bij BNN zoveel grootverdieners zijn valt te verklaren doordat de programmabudgetten daar over het algemeen laag zijn. Als BNN ComedyLive wil gaan doorzetten (opeens wel één van de duurste programma’s van de PO) dan zullen daar ook presentatoren moeten gaan inleveren.

      /   Reply  / 
    1. Anno

      Ik denk dat dit wel ongeveer klopt, maar zou het bij de NCRV niet Caroline Tensen zijn??

        /   Reply  / 
      1. Joep

        Tensen zit bij de postcode loterij en krijgt daar haar salaris.

          /   Reply  / 
        1. Anno

          Voor Eén tegen 100 staat Caroline Tensen misschien onder contract bij de Postcode Loterij, ja. Maar ze presenteert bijvoorbeeld ook de programma’s DNA Onbekend en Familieberichten. Deze zijn toch niet van de Postcode Loterij? Ik denk dat ze dus ook wel bij de NCRV onder contract staat.

            /   Reply  / 
    2. David

      Als dat klopt, waarom verdienen dan die BNN-luitjes zoveel? Geen unieke talenten, geen kijkcijferkanonnen… achterlijk dus.

        /   Reply  / 
    3. Martijn

      Ik denk eerder Jeroen Pauw dan Giel Beelen (Paul Witteman zeker niet) en Ruben Nicolai dan Floortje Dessing, die mag ten slotte van ons belastinggeld op een luxe vakantie.

        /   Reply  / 
  2. Zo

    Wat word er nu moeilijk gedaan? Ze vinden toch wel een constructie waardoor ze meer kunnen blijven verdienen. Bijvoorbeeld hun eigen productiehuis beginnen en i.p.v. hunzelf te verhuren aan een programma het hele programma zelf produceren en verkopen aan de omroep.

      /   Reply  / 
  3. Jerrold

    Paul de Leeuw is 1 van hen die het ook verdiend.

      /   Reply  / 
  4. StefanXVI

    Inderdaad, die mensen van BNN is echt idioot. Die zouden stuk voor stuk niet gemist worden als ze er niet zijn. Ik mag hopen dat Lodiers als voorzitter niet nòg meer geld opstrijkt?!

      /   Reply  / 
  5. Joep

    Ruben Nicolai zal ook wel goed zitten.

      /   Reply  / 
  6. Paul

    Ik zal in de toekomst de nieuwe Minister-President van Nederland zijn.Ik Paul Hilgenberg.

      /   Reply  / 
    1. Paul

      graag een reactie om mijn schrijven.

        /   Reply  / 
  7. Paul

    Ik het kind van god met de mooiste blauwe ogen van God Minister-president van Nederland.

      /   Reply  / 
  8. jerrold

    Paultje, verder alles goed?

      /   Reply  / 
    1. Paul

      jERROLD,GOEDEMORGEN.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>