Van Bijsterveldt (Media) wil Nederland 3 behouden

Als het aan minister Marja van Bijsterveldt ligt (belast met Media) blijft Nederland 3 behouden. Ze heeft dat naar voren laten komen in een Tweede Kamer-debat over de toekomst van de publieke omroep. De VVD dringt aan op een andere inrichting van het derde net, bijvoorbeeld door dit te geven aan regionale omroepen of de zakelijke markt. Maar Van Bijsterveldt tracht publiek Hilversum Nederland 3 te laten behouden. Ze zei het net ‘overeind te willen houden, zolang als dat maar enigszins mogelijk is’.

Hilversum ziet straks 200 miljoen euro van zijn jaarlijkse budget verdwijnen. Omroepbazen hebben er bij de Tweede Kamer op aangedrongen deze bezuiniging te halveren, teneinde kwaliteit en pluriformiteit te kunnen behouden. Hoewel verschillende politici hebben geopperd hoe zij invulling zouden willen geven aan de bezuinigingen, is het aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zelf hier keuzes te maken. Wel staat zo goed als vast dat het aantal publieke omroepen door schrappen en fusies wordt teruggedrongen tot 8. Eerder dit jaar gingen NPS, RVU en Teleac al samen tot NTR.

Zie ook:
- Omroepdirecteuren: 100 miljoen ja, 200 miljoen nee
- NPO wil 50 miljoen besparen met omroepfusies
- Kabinet Rutte-Verhagen houdt flink huis in Hilversum
- Publieke omroep: 838 miljoen budget, 525 miljoen voor tv

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Van Bijsterveldt (Media) wil Nederland 3 behouden

  1. Flippo

    Het is Marja van Bijsterveldt. Ank Bijleveld is de grote vrouw van het CDA en was voorheen staatssecretaris.

      /   Reply  / 
  2. rob

    Kan makkelijk een zender minder, zoveel goede programmas zijn er absoluut niet, of maak de publieken ook gewoon commercieel.
    en hou dan 1 net over.
    veel programmas kunnen zo naar de commercielen en er zit ook veel veel rotzooi tussen, wat moeten dure reisprogrammas bij de publieken. iedereen weet dat het makkelijk kan, maar ja is preken voor eigen parochie, dat begrijp ik wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>