Weer omroepfusie: Tros en Avro samen verder

Tussen Kunst en Kitsch met Nelleke van der Krogt en Jan Smit, De Zomer Voorbij met Art Rooijakkers en Frits Sissing en André Rieu in de jury van een musicalprogramma. Het zou zomaar allemaal uit kunnen komen, want de Avro en Tros gaan fuseren. Op een persconferentie die voor nu is belegd, maken de twee omroepen de samenwerking bekend, melden ingewijden aan persbureau ANP.

De publieke omroepen moeten fuseren om besparingen te kunnen realiseren. In het regeerakkoord staat dat de publieke omroepen jaarlijks 200 miljoen euro moeten bezuinigen. Alle publieke omroepen samen denken jaarlijks 50 miljoen te kunnen besparen door nauw met elkaar samen te werken. Eerder gingen NPS, RVU en Teleac al op in NTR.

De Avro voerde een tijdje gesprekken met de VPRO, maar die gesprekken hebben dus nog niet geleid tot een fusie.

Meer volgt.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Weer omroepfusie: Tros en Avro samen verder

  1. eric

    Sja… vind het een opmerkelijke stap van de AVRO en TROS … Tros is toch meer ‘camping’ dan de ‘chique’ AVRO. Vond daarom de AVRO-VPRO-combinatie veel meer voor de hand liggen… Maar we zullen zien of het er écht van gaat komen…. en waar is de AKN-samenwerking?

      /   Reply  / 
  2. Gtstfites

    Als de VPRO of de Vara er nog bij komt heb je ATV :P Er zijn nog 2 omroepen bezig de KRO en NCRV als fusie

      /   Reply  / 
  3. rob

    Bezuinigingen treffen dus de gewone man die daar werkt, men moet eens kijken naar de dure artiesten, belachelijk wat die verdienen, uiteraard via allemaal constructies, productie huizen en ga zo maar door. vind 200 miljoen bezuinigen nog weining, belacheleijk dat er 750 miljoen heen gaat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>