Kijken in de Ziel wint Zilveren Nipkowschijf

Het RVU-programma Kijken in de Ziel van Coen Verbraak is onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf. Deze vakprijs wordt jaarlijks toegekend door tv-critici uit dagbladen en tijdschriften. Aan tafel bij De Wereld Draait Door lieten enkele critici, waaronder NRC-columnist Hans Beerekamp, al doorschemeren dat Kijken in de Ziel een grote kanshebber was.

Volgens de jury valt de reeks op door een superieure kwaliteit, waarbij de kijker op onthullende wijze toegang krijgt tot een beroepsgroep die zich gewoonlijk niet snel laat bevragen. Verbraaks reputatie van scherp en doortastend ondervrager komt in de serie volledig tot uitdrukking.

Ad van Liempt, tot voor kort programmamaker bij de NPS, is bekroond met de Ere Nipkowschijf voor heel zijn televisie-oeuvre. Van Liempt komt de onderscheiding toe omdat hij geschiedenis in programmaseries als Andere Tijden en De Oorlog op televisie heeft geïntroduceerd en toegankelijk gemaakt voor een groot publiek.

Lucky tv, de dagelijkse uitsmijter van De Wereld Draait Door, gemaakt door Sander van der Pavert, is onderscheiden met een eervolle vermelding, de aanmoedigingsprijs van de Nipkowjury.

Vanavond in DWDD een item over de prestigieuze tv-prijs. Een felicitatie aan alle winnaars!

Zie ook:
- ‘t Vrije Schaep wint Nipkowschijf, serie 3 in Spanje
- VPRO wint weer Nipkowschijf met Adriaan van Dis
- Makers Koefnoen vinden Nipkow-schijf onderscheiding voor durf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>