Vara maakt thriller The Artists met vijf Europese omroepen

De Vara komt volgend jaar met de dramaserie The Artists, wat een internationale productie zal zijn. De omroep werkt samen met vijf collega’s van over de grens (Canvas (België), SVT (Zweden), NRK (Noorwegen), YLE (Finland) en TV3 (Denemarken)) die The Artists ook allemaal zullen uitzenden. De serie gaat over een internationale groep van kunstenaars met als basis Kopenhagen, die verzeild raken in een ware thriller, als één van de kunstenaars vermist raakt. Via diverse mediakanalen kan het publiek de karakters beter leren kennen en de ontwikkelingen binnen het verhaal volgen.

De Nederlandse Teun Luijkx (A’dam – E.V.A.) en de Vlaams-Nederlandse Johan Leysen (De Enclave) spelen een hoofdrol naast de Belgische acteurs Thomas Ryckewaert, Johan Van Assche en Lien Van De Kelder, de Zweedse Tuva Novotny en Donald Högberg, Tommi Korpela en Elmer Bäck uit Finland, Thure Lindhardt en Paw Henriksen uit Denemarken en de Noorse actrice Viktoria Winge. Allen zijn gerenommeerde acteurs in hun land van herkomst.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vara maakt thriller The Artists met vijf Europese omroepen

  1. vinn

    oke, wat is het belang van de samenwerking? minder kosten?

      /   Reply  / 
  2. René

    Lijkt mij wel leuk eerlijk gezegd!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Vara-drama The Artists als The Spiral in september op tv | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>