Buma/Stemra aan de schandpaal in Kanniewaarzijn

Het consumentenprogramma Kanniewaarzijn keert vanavond terug voor een tweede reeks afleveringen. De Vara introduceerde Kanniewaarzijn met Astrid Joosten afgelopen najaar en was toen wekelijks goed voor een slordige 800 duizend kijkers. Acteur Arthur Japin komt dit keer slechts sporadisch voorbij in een bijrol, hij had het te druk met een boek schrijven. De Vara heeft Martin van Waardenberg wel weten te strikken, hij zal naast Plien van Bennekom en Annick Boer veelvuldig voorbijkomen in Kanniewaarzijn.

In de eerste aflevering moet auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra er aan geloven.

Een speeltuin- en ontspanningsvereniging in Doetinchem speelt een aantal keer per jaar muziek tijdens Koninginnedag of Sinterklaas. De factuur voor de rechten die hiervoor betaald moesten worden, viel ineens 7x hoger uit. De Buma erkende de fout, en zou een nieuwe factuur sturen: de oorspronkelijke rekening werd vertienvoudigd!

In Kanniewaarzijn ook aandacht voor spookstookkosten. In een appartementencomplex in Hilversum krijgen de bewoners te maken met wel erg hoge naheffingen van hun energieverbruik. Nadat er nieuwe digitale warmtemeters geplaatst werden, stegen de prijzen zodanig dat het aantal kubieke meters dat verstookt werd meer iets was voor een groot kantorencomplex.

Kanniewaarzijn, 22.30 uur, Vara (NL1)

Zie ook:
-StatCounter - Free Web Tracker and Counter Astrid Joosten mag door met Kanniewaarzijn
- Astrid Joosten begint aan ambitieus project Kanniewaarzijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Buma/Stemra aan de schandpaal in Kanniewaarzijn

  1. bart

    Vandaag voor het eerst gezien.
    Doet me terug denken aan “Ook dat nog”

    Erg leuk!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Voorlopig geen nieuwe afleveringen 2 Voor 12 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>