Paul de Leeuw: DWDD maakt zetje-in-het-ravijn-tv

Paul de Leeuw is woest op Matthijs van Nieuwkerk, Sonja Barend en De Wereld Draait Door om de media-uitzending van vrijdag. Gisteren plaatste hij al een pinnige opmerking daarover op zijn Facebook, vanmorgen raasde hij uit bij Edwin Evers op Radio 538. “Ik was totaal in de war. Boos? Ik begrijp het gewoon niet. Ik begrijp het waarachtig niet dat je vrijdag in je eigen clubhuis wordt ‘kalt gestellt’.”

De Leeuw geeft aan dat hij het afgelopen jaar veel kritiek om zijn oren heeft gekregen, maar in de luwte heeft gebouwd aan een nieuw programma. “Als dan Sonja Barend, die ik hoog heb zitten, dingen roept waaruit blijkt dat ze mijn programma helemaal niet heeft gekeken en de vernieuwing niet heeft gezien. Ik keek ernaar en Matthijs greep niet in. Ik ben eigenlijk afgeschoten in mijn eigen clubhuis!”

Verschillende omroepbazen hebben Paul wel gevraagd of hij echt terug wilde op de zaterdagavond. Voor Paul was dat nooit een issue. “Ik houd van competitie. We wisten dat we de eerste zes weken tegenover Linda de Mol zouden staan. Maar daarna gaan mensen zoeken naar een ander programma. We hadden dus zes weken de tijd om er dan te zijn. Dat is het leuke aan zo’n strijd, het is leuk om er tegenaan te vechten.”

Paul de Leeuw was hoorbaar geëmotioneerd aan de telefoon bij Evers, waar hij werd verrast met het gespreksonderwerp. Hij dacht nog even te moeten praten over de gang van zaken rondom de oude en nieuwe adviseur van Sinterklaas, Bram van der Vlugt versus Stefan de Walle. Maar ook de redactie van Evers had het Facebook-bericht van Paul gezien. “Oh, ik dacht dat alleen mijn vrienden op Facebook dat konden zien. Dan is het toch uitgelekt. Nou ja.”

En vervolgens over de crux van het probleem: “Kijk, als Wilma Nanninga zo’n actie als DWDD doet, prima, dat zijn kampen. Maar je eigen kamp, je eigen omroep? Ik weet het niet. Ik heb er gewoon een flinke tik van gekregen. IK ben heel erg vrolijk en blij en ga gewoon door, maar op zijn zachtst gezegd is het niet leuk momenteel om me heen. (…) Ik was aan het opkrabbelen na al die kritiek en nu lig ik weer op mijn rug! Matthijs zal misschien zeggen dat hij niks heeft gezegd, maar daar ligt het pijnpunt! (…) Ik begrijp het waarachtig niet dat je zo wordt afgebrand door je eigen omroep. (…) Dit is onverwachte zetje-in-het-ravijn-tv in je eigen bedrijfskantine.”

Aan het einde van het gesprek is Paul iets gekalmeerd. “Ik ben blij dat ik even mijn hart kon luchten, ik loop er al heel het weekend mee.”

Zie ook:
- Paul de Leeuw wil door met Sinterklaas Bram
- Kijkcijfers zaterdag: Paul passeert na twee jaar RTL 4
- Paul de Leeuw maakt Sinterklaas-show met oude Sint
- Paul de Leeuw dubt over Sinterklaas-show met nieuwe Sint
- Controversiële Sint-uitzending Pau!l

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Paul de Leeuw: DWDD maakt zetje-in-het-ravijn-tv

  1. Dennis

    Paul, bij RTL4 ben je van harte welkom, dan kan je eindelijk samen met Linda de Mol een programma maken.

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Paul heeft 1 keer goede cijfers en direct een grote mond. Had je nou nog even ingehouden totdat je programma vast een groot succes is. Volgens mij scoorde in het verleden de Sint-aflevering ook altijd beter dan de normale shows. Maar eens even kijken hoe hij het zaterdag weer doet.

      /   Reply  / 
  3. Mediaman

    Paul moet niet zo piepen. Zelf ‘stellt’ hij ook voortdurend mensen ‘kallt’. Ga dan niet lopen janken als je zelf een keer aan de beurt bent. Een verwend klein kind, dat is het. Bah. Bovendien hadden de mensen in DWDD groot gelijk: als je iemand met een donkere huidskleur ‘zwarte piet’ gaat noemen in je programma, moet je sowieso van de buis. Klaar dus met die schreeuwerd. Next!!

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Je hoeft niet kijken hoor. Het is niet verplicht. Raar ook dat je berichten over paul de leeuw gaat zitten lezen terwijl je hem niks vind. Gewoon lekker je mond houden voortaan! En doe wat aan je naam want, je help 0 verstand van hoe bij de televsie werkt dat is met je 2 posts wel duidelijk.

        /   Reply  / 
  4. Mediaman

    P.S. @ Dennis: Wat? Paul welkom bij RTL4?!?!? Hahaha, zo dom zou Erland toch niet zijn? Nee joh, die gaat toch geen mensen in z’n stal halen die duidelijk niet meer actueel en/of grappig zijn? Ben je mal.

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Duidelijk geen verstand van televisie heb je. Als Paul vandaag nog belt met Erland dan is hij morgen aangenomen. De CO zenders hebben er nooit een geheim van gemaakt om Matthijs van Nieuwkerk en paul de Leeuw te willen binnenhalen. Evenals de programma’s Boer zoekt vrouw en Wie is de Mol.

        /   Reply  / 
  5. Alex

    Paul kan gewoon niet tegen enige vorm van kritiek. Dat is gewoon duidelijk. Dit is niet chique, houd gewoon netjes je mond en bewijs het tegendeel door een goed, mooi programma neer te zetten. Met wild om je heen slaan bereik je absoluut niets.

      /   Reply  / 
  6. Kees

    Volgevreten, humorloze vetklep, die met zijn flauwe grappen altijd anderen in de zeik wil nemen, heeft zichzelf niet geaccepteerd: daarom roept hij om de 10 minuten dat hij homo is.
    Nederland is Paul de Leeuw kotsbeu! waarom worden wij als kijker nog langer opgedrongen met deze meest irritante man van Nederland??
    Paul: hou de eer aan jezelf en ga wat anders doen!
    Het incident met Nel Veerkamp deed voor mij en talloze anderen de deur dicht, WEG met deze valse humorloze vette pisnicht!

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Een hele prestatie hoor! Je vind Paul de Leeuw niks en je bent toch naar hem blijven kijken tot een incident met Nel Veerkamp. Praat voor je zelf ebn niet voor anderen. Er zijn nog heel veel mensen die hem wel leuk vinden. Daabij zijn er genoeg kanalen op je televisie (op die van mijn in elk gval wel) dus als het je niet aanstaan dan moet je niet kijken!

        /   Reply  / 
  7. Ed

    Ik ben geen fan van Paul maar inmiddels nog minder van Matthijs van Nieuwkerk. Wat een vervelende vent is dat aan het worden. Zelfingenomen was hij altijd al maar inmiddels deinst hij er niet voor terug collega’s die succesvol zijn af te (laten) branden.

      /   Reply  / 
  8. Zo

    Denken jullie nou echt dat paul boos is? Dit is puur en alleen een publiciteitsstunt. vara helpt vara.

      /   Reply  / 
  9. Eikje Wortelsap

    Tja, als je ook grafschriften jat ter eigener glory ( De Steen van Bram Vermeulen) dan kan ik me wel voorstellen dat je geen kritiek kan velen.

      /   Reply  / 
  10. Tamara

    Paul nu niet gaan janken..niet iedereen is van jou humorloze geschreeuw gecharmeerd……jou humor gaat altijd over de rug van andere mensen ..nu eens over jou rug..tja vervelend hé

      /   Reply  / 
  11. Kees

    Geef die Paul maar een dildo met sambal eraan, voor in zijn dikke reed, kan ie nog harder schreeuwen en nog flauwere grappen maken, Nederland is Paul de Leeuw spuugzat!

      /   Reply  / 
  12. Anton

    Ach Paultje de Leeuw: Zijn vocabulair: kut,geil, neuken, godverdomme,mensen denegreren die ver boven hem staan, geen stoel
    draait er om als hij zingt, kent z’n talen niet, en hin(grin)nekt
    contant. Van mij mag hij van de buis.Ik kijk liever naar
    de Wereld draait dooooor!

      /   Reply  / 
  13. Leo

    Vanavond gaan we ons eens lekker kapot ergeren aan die o zo grappige Paul de Poepstamper, en deze gestoorde pijpsmurf zonder humor mag 2 adoptiekinderen opvoeden??? (met zijn valse flauwe kuthumor)

    Krijgen die thuis ook de hele dag van die flauwe kutopmerkingen van Paul de reedridder te horen? BAH, VARA, haal die humorloze varkenskop van de buis!!!!!
    VERREKTE MONGOL

      /   Reply  / 
  14. Marjo

    GOOGLE OP: PAUL DE LEEUW PEDOFIEL

    LEES EN HUIVER!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>