Kijkcijfers zaterdag: Paul passeert na twee jaar RTL 4

Het kan bijna niet anders dan dat Paul de Leeuw vandaag een feestje viert. Voor het eerst sinds tijden scoort zijn zaterdagavondprogramma beter dan de concurrentie op RTL 4. Twee jaar terug was Mooi! Weer de Leeuw de onbetwiste leider op de zaterdagavond, eigenlijk tot het moment dat Ushi & Dushi de spelshow Ik Hou van Holland ging inleiden. Vanaf dat moment was Linda de Mol de koningin op de zaterdag, de programma’s Lieve Paul en X De Leeuw sloegen niet aan. Maar nu de oude Sint langs is gekomen in Pau!l, lijkt de kijker hem weer te omarmen. Twee weken terug nog 700 duizend en een beetje kijkers, nu telt Stichting Kijkonderzoek bijna 1,5 miljoen kijkers – een verdubbeling.

De kijkers lijken vooral bij RTL 4 vandaan te komen. Let’s Get Married scoorde daar gisteren netaan 1,1 miljoen kijkers, een kijkersverlies van een half miljoen ten opzichte van vorige week. De score valt helemaal laag uit afgestoken naast Ik Hou van Holland, dat wel heel wat seizoenen nodig had om op de vaste monsterscore uit te komen.

Op RTL 4 was ook de kick-off van Sunday Night Fever te zien met een auditieshow, waarin het kandidatenveld van 100 naar 12 werd verkleind. De kijker is nog niet helemaal opgewarmd voor deze show, getuige de 765 duizend kijkers die gisteren voor de buis zaten. Vanavond is de eerste liveshow van het programma.

Ook SBS 6 lijkt te profiteren van een wat minder sterk RTL. De film Happy Feet scoorde 531 duizend kijkers en dat is beduidend hoger dan de scores uit afgelopen weken. Wedden Dat Ik Het Kan groeide eveneens en kwam uit op 730 duizend kijkers.

Nederland 3 scoorde met het Junior Eurovisie Songfestival, waar 772 duizend mensen naar keken. Aansluitend trok de film Alles Is Liefde nog eens 971 duizend kijkers. Het was niet de eerste keer dat deze bioscoophit op televisie was te zien, bij de tv-première keken er ruim 1,5 miljoen mensen.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: TVOH Live stuwt scores RTL 4
- Kijkcijfers zondag: Recordscore So You Think You Can Dance
- Kijkcijfers zaterdag: Prima start Let’s Get Married

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Paul passeert na twee jaar RTL 4

  1. Robin

    Terecht ook! Format wordt met de week beter. LGM is saai en eentonig, en duik volgende week onder het miljoen, let maar op

      /   Reply  / 
  2. Zo

    paniek bij rtl?

      /   Reply  / 
  3. martin

    Merkwaardig dat er niks staat over de grootste RTL flop van gisteren.
    Wat Vindt Nederland,begonnen met 1,4 mln kijkers en nu nog maar
    621.000.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Blijkbaar is het programma niet sterk genoeg om zelf het grote publiek te trekken maar heeft het IHVH nodig als lead in.

        /   Reply  / 
  4. Joran

    Was het alleen voor de kick-off of word Sunday Night Fever in de zelfde studio opgenomen als The Voice of Holland?

      /   Reply  / 
  5. Willeke

    Heb gister 3 keer weggezapt bij LGM.. Uitslag van JSF was spannender haha

      /   Reply  / 
  6. Roy

    Ik zei vorige week al dat LGM zo´n half miljoen kijkers ging verliezen !!! Natuulijk vierden veel mensen gisteren pakjes avond, maar LGM is buiten de aanzoeken gewoon saai.

    Na de eerste 10 minuten is het hoogtepunt van het programma al voorbij(behalve voor degene die de bruilofst ceremonie hier ook nog bij beschouwen).

    Daarnaast gaan vaste spelletjes en opmerking irriteren. Nou weten we echt wel dat het spel met de auto snel even wordt opgeruimd !!!

    Hoewel Paul! profijt had van de komst van de oude Sinterklaas (Bram v/d Vlugt) zie ik LGM volgende week weer deze score krijgen om vervolgens inderdaad onder het miljoen te gaan belanden…

    …die zien we (uiteindelijk) NOOIT MEER TERUG!

      /   Reply  / 
  7. samantha

    winston je moet de programma nog spannende maken vernieuwend dit is echt teoude wets en saai

      /   Reply  / 
  8. Jaap

    Wellicht een idee om IHVH af te sluiten, de rek is er volgens mij aardig af. Zelf kijk ik er naar, maar vind het niet meer zo leuk als in het begin.
    Dan Linda laten komen met Love Letters? Zou volgens mij zonder al teveel wijzigingen zo terug kunnen komen.
    De vraag is of ze daar behoefte aan heeft natuurlijk..

      /   Reply  / 
  9. el-g

    ik denk dat meneer Galjaard de programma’s verkeerd heeft gepland afgelopen maanden. op 24 sept had niet IHVH moeten starten maar de 4 afleveringen van LGM. (met lead in van Ushi goede combi geweest) en 22 oktober gestart met 8 afleveringen van IHVH. Had dus een leuke Sint special van gister bijgekund en was geheid een succes geweest (zie de historie).

    en dat Sunday Night Fever had gewoon gelijk na de Nederlandse Obese geprogrammeerd moeten worden… gelijk in combi met Miljoenenjacht. Die twee afeverlingen van Obese USA sloeg ook nergens op

      /   Reply  / 
    1. hans

      Sunday Night Fever had niet gelijk na de Nederlandse Obese geplaatst kunnen worden omdat jurylid Jan Kooijman ook bij So You Think You Can Dance op RTL 5 jurylid moest spelen, en daar hadden ze vorige week pas de laatste aflevering.

        /   Reply  / 
      1. el-g

        de auditie aflevering van gisteren had vorige week uitgezonden moeten worden op zondag en hadden ze Obese NL een weekje later moeten laten beginnen en die twee Obese USA moeten skippen…

          /   Reply  / 
        1. Martijnjdd

          Achteraf met de kijkcijfers in de hand is het programmeren een stuk makkelijker. ;-)

            /   Reply  / 
          1. Martijn

            Ben het anders wel met hem eens betreft LGM. In het sinterklaas weekend weet je dat de meeste mensen op zoek zijn naar een leuk programma voor het hele gezin. Moet zeggen dat ik LGM sowieso een beetje vreemd vind op de zaterdagavond. is in mijn ogen nou niet bepaald een echt gezinsprogramma.

              /  
  10. Pingback: Paul de Leeuw wil door met Sinterklaas Bram | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>