Astrid Joosten begint aan ambitieus project Kanniewaarzijn

De Vara heeft het aloude programma Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer afgestoft en een tweede leven gegeven als Kanniewaarzijn, gepresenteerd door Astrid Joosten. Vanavond laat is de eerste aflevering te zien, die meteen morgenavond laat weer wordt herhaald op Nederland 1.

In Kanniewaarzijn worden op satirische wijze allerlei absurde situaties uitvergroot, zoals regelgeving en het gedrag van instanties, overheden, bedrijven en burgers. Astrid wordt daarvoor bijgestaan door Arthur Japin, Plien van Bennekom, John Jones, Annick Boer en Mike Boddé.

Een politieman die zichzelf op de bon slingert om maar op zijn bonnenquotum uit te komen. Of een man die zijn autobanden kapot rijdt door gaten in de weg en vervolgens – wanneer hij zich beklaagt – door de gemeente naar de provincie wordt verwezen, van de provincie naar het Rijk en van het Rijk weer terug naar de gemeente.

Kanniewaarzijn houdt overheden, bedrijven en instanties, maar ook burgers en consumenten een spiegel voor. Regelmatig bevinden mensen zich in een situatie, die niet strookt met de uitgangspunten van bepaalde regelgeving. Vaak ligt de oplossing voor de hand, maar weigert de overheid, de instantie of het bedrijf in kwestie om maatwerk te leveren. Iedereen in de omgeving zegt: Kanniewaarzijn, maar toch gebeurt het.

Astrid: “Kanniewaarzijn is geslaagd als je om onze items moet lachen en tegelijkertijd met je hand voor je mond slaat en denkt ‘dat ik hier om kan lachen’.” De Vara-presentatrice liet eerder onwerkelijke situaties de revue passeren in Alles Draait Om Geld, waarbij het vooral over torenhoge kosten ging voor simpele dingetjes.

Lastige klus voor Astrid, die door haar serieuze voorkomen niet bepaald de lach aan haar kont heeft hangen. Daardoor kwam ze al niet helemaal uit de verf bij Alles Draait Om Geld. Kanniewaarzijn is een format dat even zal moeten groeien bij zowel de makers als het publiek. Hopelijk krijgt de Vara daar de kans voor op Nederland 1.

Kanniewaarzijn, 22.25 uur, Vara

Zie ook:
- Astrid Joosten presenteert Vara-satire Kanniewaarzijn
- Astrid Joosten komt terug met Vara-titel Hoe Bestaat Het

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Astrid Joosten begint aan ambitieus project Kanniewaarzijn

  1. Bob

    Is dit ook vergelijkbaar met Ook dat nog? Dat herinner ik me nog wel vaag..

      /   Reply  / 
  2. Mark

    “Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer” werd in de jaren zestig uitgezonden en was gebaseerd op “That was the week that was” van de BBC. Het nam op satirische wijze nieuws uit de voorbije week op de hak. “Ook dat nog!” werd in de jaren negentig uitgezonden en was gebaseerd op “That’s life” van de BBC. In dat programma werd consumentenleed op satirische wijze gepresenteerd. Afgaande op de omschrijving is dit programma eerder een ‘reboot’ van “Ook dat nog!” dan van “Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer”.

      /   Reply  / 
  3. meester

    Mark heeft gelijk. “Kanniewaarzijn” lijkt meer op “Ook dat nog”, wat weer een opgewarmde versie was van “Hoe bestaat het”,een programma dat de VARA uitzond in de jaren’70 met Ati Dijckmeester en Hans Emmering. Overigens was ook dat programma weer gebaseerd op een Brits voorbeeld, “That’s Life” geheten.

      /   Reply  / 
  4. Curfs Harry

    Virig jaar word door het programma Tros Radar een warme douche uitgerijkt aan hotel v d Valk Vucht.Dit voor het feit dat er mensen hun honden die vies waren op een kamer in het bad mochten zitten. Gkker kan het niet wand d v Valk beloofd hun klanten via hun volder dat het hotel in Vught honden vrij dus dat er geen honden in het hotel mogen laat staan in het bad Op mijn reactie reageerd v d Valk enkel en alleen met de opmerking ja maar het is gebeurd Ook Tross Radar reageerd niet ze doet net of dat ze het goed hebben gedaan
    Door deze actie v d Valk heeft ze hun volder ongeloof waardig gemaakt daar kun geen touw meer op trekken
    Door deze reatie heeft de Valk alle klanten bedrogen door hun niet te leverev wat ze hun in de volder beloofd
    Ook de mensen die speciaal voor een honden vrij hotel kiezen voor verschillende redenen Alergies,Angst enz
    Daarom vraagt ondergetekende dit eens meetenemen in jullie programma Kanniewaarzijn
    Want Tros Radar gaat als een speer achter bedrijven Banken Verzekeringe aan die hun beloftes niet nakomen aan prima werk maar nu ze zelf erbij b etrokken zijn geven ze niet thuis
    Vriendelijke groeten Curfs Harry

      /   Reply  / 
  5. Bob

    Ik ken nog wel iets waar geen touw op te trekken is..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>