Mariëlle krijgt Sonja Barend Award voor interview Reinout

Mariëlle Tweebeeke heeft de Sonja Barend Award gewonnen voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar. Ze krijgt de prijs toegekend voor de uitzending van Nieuwsuur over 24 Uur: Tussen Leven en Dood, waarbij VUmc-bestuursvoorzitter Elmer Mulder, Hoofd Spoedeisende Hulp Jaap Bonjer en producent Reinout Oerlemans aan tafel zaten. “Uitstekend voorbereid en zeer scherp. De heren vallen op genadeloze wijze door de mand. Hulde, hulde!“, luidt het rapport van de vakjury.

“Het was een meer dan knappe prestatie van Mariëlle Tweebeeke om – live! – overeind te blijven tegenover drie mannen die wilden wegmoffelen wat niet goed te praten viel“, valt ook te lezen in het rapport.

Tweebeeke heeft de prijs uit handen van Sonja Barend gekregen in De Wereld Draait Door. De journaliste kijkt met groot genoegen terug op het interview, dat in februari plaats heeft gevonden. Mariëlle heeft zich opgewonden over de kwestie en was vastberaden die avond alle belanghebbenden aan tafel te hebben.

Mariëlle: “Je ziet wel iets gebeuren in dat gesprek. Het verbijsterende vond ik, dat ze heel veel dingen hadden kunnen weten. Het was niet heel bijzonder wat ik ze voorlegde, dat was allemaal al bekend. Blijkbaar zaten ze in een tunnelvisie. ‘Dit hebben wij bedacht en dit is goed, wij zijn voor en alles wat tegen ons is, is verkeerd’.”

Ze vervolgt in DWDD: “Dat ze er zaten, was bijzonder. Om één voor tien kreeg ik in mijn oortje ‘Ze staan in de lift’. Wij laten voor uitzending altijd keurig wat filmpjes zien over wat we gaan behandelen. Zij zagen dat, en Oerlemans zegt ‘Prutswerk!’. Ze zijn boos en stappen in de lift. Toen is verslaggever Bas Haan ook in die lift gestapt en hij heeft gezegd: ‘Jullie moeten aan tafel komen. Al is het de hele uitzending, er is tijd genoeg, jullie krijgen het woord’. Toen zijn ze overstag gegaan.”

Na afloop van het gesprek bedankt Mariëlle Reinout Oerlemans met een handdruk. “Hij zei niks. Maar hij keek nog wel om en je zag hem denken: ‘Wat is hier gebeurd?’ Nu lees ik wel eens in interviews – in het gesprek vroeg ik hem waarom ze niet filmden met camera’s op de schouder, dat is de essentie van deze zaak, dat begreep hij helemaal niet – dat hij gelukkig zegt dat het wel degelijk een verschil maakte.”

Bekijk de uitreiking in DWDD terug:

Zie ook:
- Sonja Barend reikt eigen award uit in De Wereld Draait Door
- Clairy Polak wint Sonja Barend Award en weg bij Nieuwsuur
- Sonja Barend Award voor Matthijs van Nieuwkerk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mariëlle krijgt Sonja Barend Award voor interview Reinout

  1. Linda

    Een meer dan terechte prijs en erkenning van het talent Tweebeeke. Hier kan Eva nog heel veel van leren. Ook leuk om Marielle een keer ergens te gast te zien. En ze nam meteen de hele tafel van Matthijs over.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>