DWDD verkeek zich op De Wereld Leert Door

De Wereld Leert Door logoHelemaal als een verrassing komt het niet, maar De Wereld Leert Door keert niet terug op televisie. Het programma is dit voorjaar als spin-off op de latere avond van Nederland 3 uitgezonden, maar de kijker wist het wetenschapsprogramma niet altijd goed te vinden. Ook was er onduidelijkheid over de presentatie van Matthijs van Nieuwkerk. Hij heeft vandaag toegegeven dat zijn redactie zich heeft verkeken op De Wereld Leert Door.

“Op Nederland 3 kwam tien minuten vrij doordat NOS op 3 verhuisde. De vraag was of wij daar iets konden doen. Toen hebben we De Wereld Leert Door uitgeprobeerd”, vertelt Matthijs. “Het was de bedoeling dat ik het twee weken zou presenteren en daarna afgewisseld door andere presentatoren. Ik heb er geloof ik vier gedaan. Het was niet te doen.”

De Wereld Leert Door werd weliswaar ‘s avonds laat uitgezonden, maar voor de live DWDD opgenomen. “Het was een logistieke klus. Daar hebben we ons op verkeken, het verkeerd ingeschat. We hebben er niet goed over nagedacht. Deze klus er dagelijks bij hebben kan niet.”

DWDD is niet gevraagd om komend seizoen weer de spin-off te maken. “Maar als je ons diep in ons hart kijkt, willen we dat ook helemaal niet.”

In het nieuwe seizoen komt de special DWDD University wel terug. Robbert Dijkgraaf zal een college verzorgen, maar ook Robert Kranenborg waagt zich in deze arena. Hij geeft een college over de koe.

Zie ook:
- Matthijs: Drie presentatoren voor De Wereld Leert Door
- Matthijs van Nieuwkerk alweer weg bij De Wereld Leert Door
- Wisselende scores Beschuldigd en De Wereld Leert Door
- Matthijs stopt met DWDD bij vertrek Dieuwke Wynia
- DWDD mag niet lijden onder De Wereld Leert Door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>