Paul raakt uitgekeken op Mooi! Weer de Leeuw

Met elk weekend twee keer ruim 1,5 miljoen kijkers is Paul de Leeuw misschien wel kapitein van vlaggenschip Nederland 1. In twee jaar tijd heeft zijn show Mooi! Weer de Leeuw zich ontpopt tot een amusementsprogramma op de zaterdagavond voor het hele gezin. De meeste programmamakers zouden met zo'n titel doorgaan tot het afkalft, maar niet Paul de Leeuw. "Ik merk nu al dat ik dit niet tot in de lengte van dagen wil blijven doen."

Paul deed zijn uitspraak op NPOX, een festival voor makers van de Publieke Omroep. "Vroeger kreeg ik altijd wel kritiek op mijn programma's en dat vond ik wel fijn. Maar over Mooi! Weer de Leeuw is iedereen enthousiast. Het is niet mijn eerste succes. Als ik daar vroeger van af wilde, dan bedacht ik een grap of een stunt die slecht zou vallen en dan gebeurde het vanzelf."

Volgens de programmamaker is een van zijn grootste krachten, dat hij zichzelf telkens opnieuw weet uit te vinden. "Je moet successen durven weg te leggen om opnieuw te beginnen."

In die zin ziet hij zijn uitstapje naar de NCRV ook niet als een debacle. "Als je verzuurd raakt bij een omroep, is het goed om ergens anders rond te kijken. De rest van Nederland zag het als een debacle, ik niet." Na het conflict bij de NCRV ging De Leeuw terug naar zijn oude honk: de Vara.

Onlangs bedacht Paul een kunstprogramma voor de Publieke Omroep, genaamd Boeken Kunst en Eieren. "Maar dan keek ik naar bijvoorbeeld Pauw & Witteman of De Wereld Draait Door en realiseerde me: dit moet ik niet doen, andere mensen zijn daar veel beter in." Evengoed was de pilot-aflevering 'best aardig' geworden. "Het liefst zie ik het programma bij een andere omroep met een andere presentator. Dus heb ik het aan de netmanager aangeboden."

Het contract van Paul de Leeuw bij de Vara loopt volgend voorjaar af. Naar eigen zeggen zal hij het opnieuw verlengen. Eerder ging het gerucht dat Paul met Linda de Mol een talkshow bij RTL zou gaan maken. Maar de programmamaker wil onder geen beding bij de commerciëlen werken.

Zie ook:

- Paul de Leeuw maakt kunstprogramma

- Paul de Leeuw blijft bij de Vara

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Paul raakt uitgekeken op Mooi! Weer de Leeuw

  1. bart

    goed om te horen, hopelijk doet ie dat ook echt voordat het ook duidelijk is dat ie het niet meer wil doen. altijd jammer om iemand door te zien gaan terwijl het niet meer werkt.

      /   Reply  / 
  2. Martijnjdd

    Vreemde uitspraak, want op zijn DVD “Mooiste Weer de Leeuw” zegt hij letterlijk het tegenovergestelde: “Dit is een programma wat ik in lengte van dagen wil blijven doen!”

    Wat moet ik nu geloven??

      /   Reply  / 
  3. lubje1971

    Zou het wel jammer vinden als het stopt. Hoop wel dat Paul dan met een ander leuk programma komt.

      /   Reply  / 
  4. de jong

    Toen ik vorig jaar toevallig naast paul de leeuw op het strand van puerto banus lag was het een rustige lieve vader maar hoe hij nu zijn homosexualiteit soms ordinair uitdraagt gaat ten koste van zijn kwaliteiten die hij bezit en dat is jammer! Paul kost dit stemmen voor een prijs die hij best graag wil bezitten als programma maker.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Einde van Mooi! Weer de Leeuw nu toch nabij? | Zappen

  6. hans

    hoy,
    ik heb de dvd thuis ook.
    hij is wel een beetje te,maar is leuk met kinderen en ouderen.
    als hij het ook in duitsland zou willen proberen,
    zal hij hij de duitsers toch ook moeten gaan bestuderen.
    met hoeba hoeba hop hop hop paulchen zal het dan
    misschien dan wel lukken wie weet.
    hans.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Paul de Leeuw wil dagelijks op late avond Nederland 3 | Zappen

  8. Pingback: Paul de Leeuw: Ik wil weer op zaterdagavond Nederland 1 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>