Draainek, visschubbenhuid en Gilles de la Tourette voor Valerio

Je zou zeggen dat alle aandoeningen zo onderhand wel aan bod zijn gekomen in Je Zal Het Maar Hebben. Niets is minder waar, BNN heeft weer heel wat weinig voorkomende ziektes, afwijkingen en ongemakken gevonden voor de negende serie. Valerio bezoekt deze jongeren, trekt een dag met ze op en ervaart wat zij 24/7 moeten ervaren. In dit seizoen wordt Valerio geconfronteerd met een visschubbenhuid, een hoofd dat naar links staat, de drang om te pas en te onpas crackhoer te zeggen en een permanente pokerface.

In de eerste aflevering van Je Zal Het Maar Hebben maakt Valerio kennis met Gerrit en Bregje. Gerrit is gedeeltelijk verlamd geraakt nadat er een tractor over hem heen is gereden. Zijn droom om marathonschaatser te worden heeft hij moeten laten varen, maar hij heeft zich nu gestort op rolstoelrugbyen. Bregje heeft een draainek, waardoor haar hoofd altijd naar links staat. Valerio voelt zelf hoe dat is door een dag met een brace om te lopen die zijn nek naar links duwt. In de tweede aflevering laat Jeroen aan Valerio zien hoe hij ondanks zijn spierziekte toch muziek kan maken. Ook ontmoet Valerio Linda, die vanwege haar Gilles de la Tourette voortdurend ‘crackhoer’ roept. Valerio maakt met haar een bijzonder ritje op de tandemfiets.

Voor presentator Valerio is dit inmiddels het tweede seizoen, maar hij is nog steeds onder de indruk van de enorme levenslust van de mensen die hij ontmoet. Valerio: “In Je Zal Het Maar Hebben ondervind ik sommige aandoeningen aan den lijve. Zo heb ik een dag een koptelefoon opgehad waardoor continu een piep klonk. Dat is een paar minuten grappig, maar daarna is het bloedirritant. Ik heb echt bewondering voor de mensen die ondanks dit soort beperkingen vrolijk doorgaan, want ik denk dat ik zelf stil in een hoekje zou gaan zitten.”

Je Zal Het Maar Hebben, 21.20 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- Het derde leven van Je Zal Het Maar Hebben… met Valerio Zeno
- Valerio’s wens komt uit; presentatie Je Zal Het Maar Hebben
- Je zal het maar hebben: een briljant programma

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Draainek, visschubbenhuid en Gilles de la Tourette voor Valerio

  1. Timon

    Herman is terug :)

      /   Reply  / 
  2. michel

    Top programma

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>