Nance: Misschien leek ik te inwisselbaar

Voor het eerst sinds haar gedwongen vertrek bij SBS 6 geeft Nance Coolen een interview. Het AD spreekt uitgebreid met de presentatrice, die vlak voor Kerst te horen kreeg dat ze op zoek moest gaan naar een andere werkgever. “Ik ging erheen met de intentie: een andere schipper, een verse koers. Wat gaan we doen in de toekomst? Zelf had ik een aantal ideeën die ik wilde ventileren. Maar voordat ik daaraan toekwam, werd de deur al dichtgegooid. Er werd gezegd: we hebben nu geen programma voor je en we willen een andere kant op; het is beter wanneer onze wegen scheiden.”

Nance vertelt in de krant dat het nieuws als donderslag bij heldere hemel kwam. “Daarom heb ik denk ik op dat moment ook niet de vraag gesteld: waarom pas ik niet in jullie plaatje?” Uiteraard heeft ze daar wel over nagedacht. “Ik was één van de presentatrices bij SBS 6. Iemand die het misschien te veel volgens het boekje deed en die te weinig van zichzelf liet zien. Maar ja: in mijn geval was dat ook moeilijk wanneer je naast een type als Gerard Joling staat. Een grappenmaker, een personality. Dan moet ik dat vooral niet ook willen zijn. Het laatste jaar was ik voor mijn gevoel juist wat opener geworden, wat losser.”

De tranen kwamen pas later. “Het moeilijkst vond ik dat ik het nieuws vanwege contractuele afwikkeling zolang geheim moest houden voor vrienden.”

Nance maakt haar werkzaamheden voor het programma Huizenjacht nog af. “Ik hoefde dat niet te doen, maar wilde niet thuiszitten.” Daarna is haar tv-toekomst een open boek. “Er zijn gesprekken gaande, maar concrete afspraken laten nog op zich wachten. Een terugkeer naar de Tros sluit ik niet uit, ook de Avro zou een optie kunnen zijn. En SBS zei ook: wanneer we over een jaar wel wat hebben, kun je terugkomen.”

Eén van Nance’ angsten is dat het nu ophoudt. “Heel af en toe denk: wat als niemand je meer wil? Een beachbar openen op een tropisch eiland? Taarten bakken Nee, dat is niet aan de orde. Ik vind het tv-vak te mooi. Die adrenalinekick van een liveshow mis ik het meest. Ik vertrouw erop dat het goed komt.”

Zie ook:
- Nance moet weg bij SBS 6, wie hapt toe?
- Brard: Onduidelijkheid bij RTL door transfergolf SBS

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nance: Misschien leek ik te inwisselbaar

  1. Martini

    Ach Nance, en wat nou als dit wel het einde is op tv!? Er is veel meer in het leven dan tv, al snap ik dat het verslavend werkt.

      /   Reply  / 
  2. J

    SBS6 heeft ook weer Paranormale kinderen & Nanny 112 geschrapt voor de 25…

      /   Reply  / 
  3. kwikjealex

    Waarom wordt er door SBS nooit geluisterd naar de presentatoren als ik dat zo allemaal lees?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>