Scheiding: Jeroen Pauw verder zonder Paul Witteman

Jeroen Pauw & Paul Witteman pbNadat dit seizoen de late avond is opgeschud door Humberto Tan, zal dat dit najaar opnieuw gebeuren. Paul Witteman stopt met Pauw & Witteman, maakt de Vara vandaag bekend. Jeroen Pauw gaat wel door op late night. Paul Witteman zal nieuwe programma’s gaan presenteren over muziek, politiek en wetenschap.

Al maanden gonst het van de geruchten over Pauw & Witteman. Dat er al een afscheidsfeest zou zijn geweest, of dat onderzocht is dat Pauw & Witteman live-on-tape eerder op de avond zou kunnen worden opgenomen. Paul wordt dit jaar 68 en het presenteren van een live programma op de late avond valt hem steeds zwaarder.

Paul vertelt: “Na acht jaar en ongeveer twaalfhonderd uitzendingen merkte ik in de loop van dit seizoen dat ik toe ben aan iets nieuws. Net op dat moment kreeg ik het aanbod om het komend seizoen een programma over muziek te presenteren, ook een lang gekoesterde droom. Pauw & Witteman was voor Jeroen en mij een schitterende tijd.”

En Jeroen meldt: “Het dagelijks maken van een programma dat zowel ‘het nieuws van de dag’ als ‘de waan van de week’ probeert te vatten behoort tot het aantrekkelijkste werk in de televisiejournalistiek. Ik verheug mij dan ook zeer op het nieuwe seizoen waar mij de kans wordt geboden om op het begeerlijke late night tijdslot als presentator verder te gaan. Een toekomstig programma, uiteraard boordevol ideeën en ambities, waarvoor het nu nog iets te vroeg is om daar al specifiek iets over te zeggen.”

Het is geen geheim dat andere omroepen ook azen op een dagelijks tijdslot, waar de Vara nu een dominante positie in heeft met Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>