VPRO waagt zich aan Nederlandse versie Yes, Minister

De VPRO heeft een pilot opgenomen van een Nederlandse versie van Yes, Minister. De van origine Britse serie is bij de BBC uitgezonden tussen 1980 en 1988. Daarin werd op satirische wijze het reilen en zeilen in Downing Street 10 geportretteerd. In Nederlandse versie zou het Torentje van Balkenende centraal moeten staan.

Van Yes Minister zijn in Engeland 38 afleveringen gemaakt die elk een half uur duurden. Het centrale thema van de serie is de strijd tussen (Dr) James 'Jim' Hacker (gespeeld door Paul Eddington), de pasbenoemde minister in het (fictieve) ministerie van Bestuurlijke Zaken en zijn ambtenaren en ministeriële collega's.

De humor van de serie ligt vooral besloten in het conflict tussen de
ministers (die denken dat ze de macht hebben) en de ambtenarij, die in
werkelijkheid het land bestuurt. Steeds opnieuw probeert Jim Hacker een
bepaald politiek doel te bereiken, waarbij hij wordt tegengewerkt door
Sir Humphrey, die de status quo probeert te handhaven.

Naar verluidt is netmanager Roek Lips enthousiast over de pilot en komt er een hele serie, die dan begin 2009 op Nederland 3 te zien is.

Geregeld worden komische Britse formats naar Nederland vertaalt, zoals popquiz Doe Maar Normaal, Het Kantoor (The Office), Room 101 en Dit Was Het Nieuws. Dat is telkens met wisselend succes. De Nederlandse politiek is inmiddels al veelvuldig op de hak genomen in programma's als Kopspijkers en Koefnoen. Ben benieuwd wat de VPRO daar nog aan gaat toevoegen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>