DWDD ziet af van prognose De Hond uitslag verkiezingen

De Vara kondigde in een persbericht aan dat in De Wereld Draait Door opiniepeiler Maurice de Hond een prognose zou brengen over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. In de loop van de middag ontstond daar veel kritiek op en dat is de redactie van DWDD niet in de koude kleren gaan zitten. “We hebben vanmiddag hevig gediscussieerd of we dit moeten doen en dat is blijkbaar ook buiten de redactie gebeurd”, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Uiteindelijk is er voor gekozen om tòch niet de prognose in DWDD wereldkundig te maken.

Tafelgasten Felix Rottenberg en Jan Marijnissen zijn tegen de openbaarmaking, terwijl Jort Kelder en Prem Radhakishun er geen kwaad in zien. Ook Maurice de Hond vindt de discussie overtrokken en wijst er op dit in 2003 en 2006 ook al te hebben gedaan. Toen echter alleen online en niet in DWDD.

Frits Wester riep in RTL Boulevard nog op om af te zien van de prognose in DWDD. Ook NOS-hoofdredacteur Hans Laroes heeft fel uitgehaald naar het voornemen. “Laat kiezers nou zelf kiezen. Ongelooflijk ijdel en stupide. Nederland verandert in een bananenrepubliek als er voor 21.00 uur peilingen worden gepubliceerd.”

Opmerkelijk verhaal van Van Nieuwkerk overigens, dat er ‘s middags op de redactie onafhankelijk van de discussie bij anderen is gesproken. DWDD heeft gisteren toch zelf de inhoud aan de persdienst van de Vara doorgegeven? Dan lijkt mij dat het besluit om De Hond uit te nodigen voor de prognose gisteren al is besloten. En dat de redactie vandaag dus gezwicht is voor de felle reacties van andere media en de kijker.

Zie ook:
- De Hond met prognose uitslag TK-verkiezingen in DWDD
- Volop politici in Nova, DWDD, Boulevard en Wat Kiest Nederland
- Uitslagenavond verkiezingen: Kijk je NOS of RTL?
- Ferry Mingelen maakt uitglijder in NOS Debat
- NOS hekkensluiter met Verkiezingsdebat
- Van der Zandt: Touchscreen NOS geen showdingetje
- NOS levert best bekeken verkiezingsdebat

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “DWDD ziet af van prognose De Hond uitslag verkiezingen

  1. Isabel Blanco

    Hoi Herman, je twitterde volgens mij gisteren ook al wie voor of tegen was, ik zei duidelijk tegen, want je hebt gelijk. Denk dat de twitter actie echt geholpen heeft. Dus proficiat, strak staaltje werk.

    Gr,

    Isabel

      /   Reply  / 
  2. Maurice

    Woef!

      /   Reply  / 
  3. Jord

    “We hebben vanmiddag hevig gediscussieerd of we dit moeten doen en dat is blijkbaar ook buiten de redactie gebeurt”

    Kom op mensen, ‘gebeurt’ met een ‘t’? Dat moet toch echt een ‘d’ zijn, dit is basisschool…

    Groet, Jord

      /   Reply  / 
  4. H.D.B. Go

    In tegenstelling tot voorgaande verkiezingen heb ik t.a.v. de
    verkiezing van woensdag 09/06/2010, tot en met in het stemhokje moeten twijfelen op welke partij respectievelijk op welke politicus/politica ik zou stemmen. PvdA/Job Cohen – Groen Links/Femke Halsema – D66/Alexander Pechthold. Het is de PvdA/Job Cohen geworden. Ik hoop dat de PvdA de lessen van het verleden ten tijde van Joop den Uyl hebben geleerd. We zitten echt niet te wachten op een tweede Ruud Lubbers die de zieke economie van Nederland grondig moet saneren. Economie is kleurloos. Het zijn de economen die er een kleur aan geven. Maar de wetmatigheden van de economie zijn voor alle kleuren hetzelfde. Stel me niet te leur Job Cohen.

      /   Reply  / 
    1. Rein

      wat een dom verhaal

        /   Reply  / 
  5. Roy

    Wat een onzin dat ze de prognose niet uit willen brengen omdat dat de verkiezingen te veel zal beïnvloeden terwijl die hele toegift enkel bedoeld is voor het beïnvloeden van de kiezer. Felix Rottenberg is erbij gezet om de PVDA er zo goed mogelijk uit te laten komen en liet geen mogelijkheid na om dat te doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>