VPRO-satire Toren C een groot succes

De afgelopen weken heb je op vrijdagavond kunnen kijken naar Toren C, een satirisch programma van de VPRO op Nederland 3. Allerlei sketches spelen zich af in een toren vol kantoren (en een manege op de twaalfde verdieping) en er zijn veel terugkerende typetjes. Toren C trok telkens kijkcijfers boven de verwachting, werd gelauwerd door de pers en programmamakers als Paul de Leeuw en nu blijkt het ook nog eens een internationale tv-hit.

Producent Blazhoffski heeft het programma enkele weken terug aangeboden op de internationale tv-beurs Mipcom en wist daar opties te verkopen aan Zweden, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Frankrijk en Korea. Een optie wil zeggen dat een omroep of zender zich vooralsnog het eerste recht toeëigent om een programma in dat land uit te zenden. Ze hebben dan een x aantal maanden (meestal 3 tot 6) de tijd om tot definitieve aankoop over te gaan.

Ook zendercoördinator Roek Lips is erg tevreden over Toren C en heeft al meer afleveringen besteld. Deze krijgen mogelijk een betere plek in de programmering dan vrijdagavond laat, zoals dat eerder al gebeurde met het satirische VPRO-programma Draadstaal.

Zie ook:
- Paul de Leeuw pleit voor meer satire op tv
- Om te janken/lachen: absurdistisch Toren C

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “VPRO-satire Toren C een groot succes

  1. #Michel#

    Ik heb het helaas een paar keer gemist, maar wat ik gezien heb vond ik erg leuk. Mooi dat de serie een vervolg krijgt!

      /   Reply  / 
  2. J. de Rooij

    Ik zag in de TV-gids dat Toren C niet meer op vrijdag wordt uitgezonden. Is bekend op welke dag de uitzendingen nu plaatsvinden?

      /   Reply  / 
  3. Alex

    Echt humor, superleuk en helaas zelfs herkenbaar…..Tenminste op sommige momenten.

      /   Reply  / 
  4. Richard en Miriam

    Yes er komt volgend jaar een vervolg. Vanaf 18 januari 2010 hoorden we zojuist bij Pauw en Witteman. Terechte winnaars van Lira Scenarioprijs

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>