Toren Seoul: Special in Korea van VPRO-satire Toren C

Het satirische programma Toren C van de VPRO won vorige maand de Seoul Drama Award. Aangezien ik de andere genomineerden niet ken weet ik niet hoe terecht de overwinning was, wel weet ik dat ik Toren C alle lof toedicht. Elke keer weer hilarisch. Hoe tof is het dan ook dat bedenksters Margot Ros en Maike Meijer een speciale aflevering hebben opgenomen van hun Koreaanse avontuur: Toren Seoul.

Met een nominatie op zak voor de Seoul Drama Award voor beste actrice 2010, vertrokken de Margôt Ros en Maike Meijer onlangs naar Korea, in de hoop daar ook werkelijk de Aziatische Emmy in de wacht te slepen voor hun rollen in Toren C. Met hen reisden een aantal personages uit Toren C mee.

Terwijl hun reisgenoten in Seoul volledig de weg kwijtraken, onderzoeken Ros en Meijer in aanloop naar de grote avond de humor van de Koreaan. Wat is de lol van meloenen op elkaars hoofd slaan, stoute schoolmeisjes of levende inktvis eten? En wat vindt de Koreaan van Toren C? De internationale vakjury van het Seoul Drama Festival velt uiteindelijk het oordeel.

Toren Seoul, 21.20 uur, VPRO (NL3)

Zie ook:
- Toren C wint Seoul Drama Award 2010
- Toren C maakt kans op Seoul Drama Award
- VPRO met tweede serie gelauwerd Toren C
- VPRO-satire Toren C in de prijzen
- VPRO-satire Toren C een groot succes
- Paul de Leeuw pleit voor meer satire op tv

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Toren Seoul: Special in Korea van VPRO-satire Toren C

  1. Kaatje

    Eigenlijk zien we veel te weinig van deze 2 dames op de televisie. Kan daar AUB PLEASE IK SMEEK, verandering in komen?

      /   Reply  / 
  2. Dom Blondjé

    Zuid Korea ie na Japan een asiatisch land welke zich de laatste jaren sterk tot de westerse cultuur en gewoonte richt. Ook het (westerse) amusement wordt bekeken en binnengehaald. Zo worden er ook bijv engelstalige zanfers en zangeressen binnengehaald voor optredens. Een bijbedoeling naast ecomomische motieven is om de Engelse taal ook onder de bevolking bekender en populair te maken. Je kunt dit goed zien in de youtu-filmpjes van Connie Talbot bij haar bezoek en optredens in Korea. Ju kunt naast tv-beelden ook de eigen opgenomen video’s bekijken welke een goed beeld geven van de invloeden in het dagelijkse leven van de Koreanen. China komt nu ook op gang met het kijken naar het westen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>