Aanrader: VPRO-satire Toren C op herhaling op NL3

Maike Meijer en Margot Ros zijn druk bezig met het derde seizoen van Toren C. Via Facebook feteren ze liefhebbers van het satirische programma momenteel op wekelijks een handjevol filmpjes van achter de schermen. Seizoen 3 moet verderop dit voorjaar op tv verschijnen, de VPRO warmt nu alvast op met herhalingen van eerdere afleveringen. Wie de typetjes van Toren C nog niet kent, kan dus nu mooi inhaken voor dit award-winnende satire.

Ik weet, het hoeft niet altijd een aanbeveling te zijn als iets of iemand een award wint. In dit geval gaat het om onder andere een Seoul Drama Award (hoe dan?) en de Beeld & Geluid Award.

Ros en Meijer kruipen voor Toren C in de huid van zo’n 40 verschillende karakters die het bedrijvencomplex bevolken, een kantoorhel van dertien verdiepingen, tot de nok toe gevuld met aan deliria grenzende situaties. Ros en Meijer voeren uiteenlopende markante types op, die door hun werk tot elkaar veroordeeld zijn. Zoals op elke werkvloer leidt dat nogal eens tot spanningen of pijnlijke situaties. Voortdurend leggen Ros en Meijer de vinger op de zere plek. Genadeloos peuteren ze aan etterende wonden. Schaamteloos leggen ze situaties bloot waarin we onszelf of anderen liever niet willen zien.

Toren C, 21.20 uur, VPRO (NL3)

Zie ook:
- 13 In de Oorlog + Annie MG winnen Beeld & Geluid Awards
- Toren Seoul: Special in Korea van VPRO-satire Toren C
- Toren C wint Seoul Drama Award 2010

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Aanrader: VPRO-satire Toren C op herhaling op NL3

  1. Martijn

    Dit is echt super goed!

      /   Reply  / 
  2. Kim

    Dit is echt super slecht!

      /   Reply  / 
  3. Kees

    Dit vind ik net zo irritant als die onsmakelijke scenes van Plien en Bianca, lesbo humor, of zoiets ?

    niet grappig, niet sexy.

      /   Reply  / 
  4. joris

    dit was zo’n beetje de slechtse aflevering van de voor de rest HELE LEUKE SERIE. Echt, ik meen het, andere afleveringen zijn véél beter!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>