Toren C: In slechte tijden is humor je beste kameraad


Het gaat goed met Toren C! De herhalingen van seizoen 3 trokken deze zomer behoorlijk wat bekijks en op social media groeit het aantal views, likes en retweets explosief. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor het vierde seizoen, dat op de maandagavond van Nederland 3 is geplaatst. “Het lijkt wel of de aanhang van Toren C zich verbreed, dat het meer maatschappelijk geaccepteerd raakt”, denkt Maike Meijer, samen met Margot Ros het brein achter Toren C.

Na maanden van schrijven zijn de meiden deze zomer de opnames ingegaan. “Toren C is een sketchprogramma. Elke sketch moet een schurende lach teweegbrengen”, vindt Maike. “Na drie seizoenen zijn we scherper geworden. We weten steeds beter waar de grap ligt. Je kunt alle ruis er sneller uitfilteren.”

Het is bij elk seizoen even afwachten of de netmanager door wil met het moeilijk te plaatsen Toren C, maar binnen de VPRO staan alle lichten op groen. “De algemeen directeur kwam op de najaarspresentatie naar me toe. Hij zei dat het heel belangrijk is in het huidige tv-landschap dat er een lichte touch blijft, met ironie en zelfspot. ‘Daar dank ik jullie voor’, zei hij. Daarom willen wij het ook graag blijven maken. Anders wordt alles zo serieus en zwaar. Het serieuze kun je juist beter tot je nemen na ironie.” Margot vult aan: “In slechte tijden is humor je beste kameraad.”

Wat de kijker in het vierde seizoen kan verwachten? Alle bekende typetjes als Karin, Els, de liftmeisjes, de portiers en vele anderen keren weer terug. Ook zijn er gastrollen voor Hans Klok (aflevering 1), Humberto Tan en Jan Kooijman. Het vierde seizoen wordt afgesloten met een bedrijfsuitje naar de Ardennen.

De bekende karakters uit Toren C zullen nooit een hele ontwikkeling doormaken, dat past niet binnen een sketchprogramma. “Maar we hebben wel de behoefte om ze uit te diepen of een tegenkleur te zoeken”, zegt Margot. “Wat als überbitch Karin opeens heel verdrietig wordt en zich daar heel erg in laat gaan? Of wat als de portiers elkaar opeens de liefde verklaren?” Maike: “Zo kan het gebeuren dat we elkaar afgelopen zomer opeens zaten te tongzoenen. Jahaa, dat mag je best opschrijven!”

Toren C, 22.00 uur, VPRO (NL3)

Bekijk de promo:

Zie ook:
- Humberto Tan krijgt gastrol in Toren C
- Gastrol Jan Kooijman in vierde seizoen Toren C
- Toren C seizoen 3: Veel minder budget, zelfde kwaliteit
- Gastrol Dennie Christian in Toren C; ‘Briljant acteur!’
- Makers Toren C genieten van online succes sketches
- Makers Toren C houden van pies-, poep- en seksgrappen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Toren C: In slechte tijden is humor je beste kameraad

  1. Laila

    Toren C is geweldig! Ik kijk er echt naar uit en zit klaar om 22.00 uur, of neem het misschien wel op, nog beter!

      /   Reply  / 
    1. Kokila Sarraf

      Thank you so much for making this available.

        /   Reply  / 
    2. best internet marketing companies

      Smart, but interesting, as are many of your posts.

      I read through the archives over the last few days, and I must say I think I’m smitten.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>