Homo heeft heteroseks: Een Man Weet Niet Wat Hij Mist

Je bent een homoseksuele man en hebt nog nooit seks gehad met een vrouw. Tim den Besten kon daar prima mee leven, maar als zijn goede vriend Nicolaas Veul hem uitdaagt date te onderzoeken voor een documentaire, prikkelt dat genoeg om er mee aan de slag te gaan. De zoektocht naar de grenzen van zijn eigen seksualiteit is vanavond te zien in de VPRO-documentaire Een Man Weet Niet Wat Hij Mist.

Tim besluit uit zijn hokje te stappen en probeert voor het eerst in zijn leven seks te hebben met een vrouw. Met dit experiment wil Tim ondervinden waar de grenzen van zijn seksualiteit liggen. Is hij wel zo homo als hij denkt of ligt het wellicht iets gecompliceerder?

In de film wordt Tim gevolgd door Nicolaas terwijl hij zich voorbereidt op zijn hetero-ontmaagding. Tim volgt daarom een workshop bij een sekscoach, die hem introduceert in de vrouwelijke seksualiteit. Volgens haar draait het allemaal om het wezenlijk contact maken met de ander en is de voorkeur voor geslacht ondergeschikt aan een emotionele verbintenis. Ook wetenschapsjournaliste Asha ten Broeke heeft een onconventionele visie op seksualiteit: ze verwijst naar het dierenrijk en stelt dat iedereen bi is.

Nicolaas en Tim filosoferen in de film over hun eigen seksualiteit en hoe deze wordt gedefinieerd. Als het meisje dat met Tim het experiment wil aangaan is gevonden, reizen de jongens af naar haar woonplaats: Parijs. Liggen de grenzen van Tims seksualiteit echt zo vast als hij altijd dacht?

Supertof dat de VPRO deze jonge documentairemakers een kans geeft. Vorige week schoof het duo al aan in De Wereld Draait Door, waar ook een korte preview was te zien. Een Man Weet Niet Wat Hij Mist wil je niet missen. Dus even opblijven, recorder mee laten lopen of morgen naar uitzendinggemist.nl.

Bekijk Tim en Nicolaas bij DWDD:

Een Man Weet Niet Wat Hij Mist, 23.10 uur, VPRO (NL3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>