NPO3 kleurt roze: Britse gay serie Cucumber op tv

1211436_cucumberNPO3 kleurt roze nu het gay pride is in Amsterdam en dat is duidelijk terug te zien in de programmering. Zo zendt de VPRO deze week de Britse 4-delige serie Cucumber uit, het officieuze vervolg op de beroemde serie Queer as Folk uit de jaren ’90. Cucumber volgt het wel en wee van een groep homo’s in het bruisende nachtleven van Manchester.

Startpunt van alle intriges is de relatiebreuk tussen twee mannen, de 36 jarige Henry en zijn vriend Lance. Een rampzalige date-night – iets met een trio, twee politiewagens en Boney-M – verandert het leven van Henry voorgoed. Lance ontmoet al snel de mysterieuze Daniel en Henry trekt in bij twee jonge mannen, de 24-jarige Freddie en 19-jarige Dean. Staat een generatiekloof de vriendschap in de weg?

Cleo, de zus van Henry, maakt zich zorgen hoe zijn leven alle kanten op slingert en Cliff, een gevaarlijke vriend uit het verleden, ligt op de loer. Henry moet snel schakelen tussen zijn oude vrienden, nieuwe vrienden en familie.

Queer as Folk geldt als een baanbrekende Britse dramaserie die flink heeft bijgedragen aan de homo-emancipatie. In Engeland is Cucumber met jubelende kritieken ontvangen.

Bekijk de trailer:

NPO3 zendt deze week verder de serie Uit de Kast nog eens uit, en de telefilm Jongens. Zaterdag is een verslag te zien van de canal parade, gepresenteerd door Art Rooijakkers, Richard Groenendijk en Patrick Martens.

Cucumber, 21.15 uur, VPRO (NPO3)

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “NPO3 kleurt roze: Britse gay serie Cucumber op tv

  1. M

    Niet alleen JONGENS. Ook deze films worden deze week uitgezonden:

    THE KIDS ARE ALL RIGHT
    MILK
    BEGINNERS
    THE ADVENTURES OF PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT

      /   Reply  / 
  2. Jen

    Kan ik cucumber de eerste 2 afleveringen nog ergens terug zien? Uitgezonden op npo…maar niet te vinden bij uitzending gemist…:(

      /   Reply  / 
      1. Riezz

        ehm.. heb ik fout of is de resolutie heel erg slecht?? iig niet bepaald minimaal 720p

          /   Reply  / 
  3. Petronella

    De beste serie ooit gezien; Seks en liefde in hun rauwe werkelijkheid.

      /   Reply  / 
  4. inge

    idd, onthutsend, ontroerend, rakend, realistisch, kortom: het leven.

      /   Reply  / 
  5. Ger

    Heb nu toch al heel wat homo gerelateerde films gezien, jammer dat er altijd iemand in moet sterven !!!!! Cucumber is een hele mooie serie overigens alleen jammer van het overlijden van een van de hoofdpersonen.

      /   Reply  / 
  6. Maria Faber

    Helaas eerste 2 delen gemist, stond niets over in de Mikro gids, levensecht, heftige scenes zonder dat het vulgair wordt, acteren geweldig, woon in een land waar dit nog niet zo vrij is als in Nederland, ben een getrouwde vrouw van 69 jaar, heb genoten van de andere afleveringen, vanavond de laatste keer, komt er een vervolg??

      /   Reply  / 
  7. Melissa

    Ben zelf lesbisch maar wat interessant om dit te zien. Hele leuke maar ook heftige serie jammer dat het afgelopen is!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>