Tros zoekt nieuw zangtalent voor Songfestival

Nederland zal volgend jaar zeer waarschijnlijk geen bekende naam naar het Eurovisie Songfestival sturen. “Er komt een televisiestrijd tussen allerlei zangers en zangeressen. Nieuw talent allemaal. En ik zit dan in februari in zo’n soort Willem Nijholt-stoel omdat ik uiteindelijk mag zeggen wie er met mijn liedje weg mag”, vertelt Pierre Kartner in De Telegraaf. Hij schrijft het nummer dat ingezonden wordt naar Oslo. “Geen fratsen. Ik schrijf een simpele meezinger in het Hollands. Het kan lukken. Het kleine café aan de haven werd ook een wereldhit.”

Hij vervolgt in de krant: “Ik zit nu te dubben over de tekst. Omdat ik er ook een klein boodschapje in wil stoppen. Voor de jury, want die krijgt de vertaling. Ik wil dat het ergens op slaat, niet zomaar een liedje is. Ik wil een gevoelige snaar raken. Het is niet voor niets het Songfestival. Het moet om de song gaan. Niet om de show of om wat de zangers aanhebben of zo.”

Kartner heeft hoge verwachtingen van zijn bijdrage: “Nederland heeft al eerder gewonnen. Dus het kan wel. Corry Brokken, Teach Inn, De Troubadour van Lenny Kuhr, Een beetje van Teddy Scholten. Aan de rand zat Ik zie een ster van Mouth en McNeal. Dat nummer is ook internationaal uitgebracht. En ik wil ook winnen. Een beetje hoog uitkomen ben ik aan mijn reputatie verplicht. Ik kan je dus verzekeren dat het een goed lied wordt.”

Zelf hoop ik vurig dat hij gelijk heeft. Het zou te gek zijn om weer eens de finale te halen. Al geloof ik nog steeds meer in een act à la Within Temptation, maar wie weet slaat de aanpak van deze succesvolle artiest wel aan.

Zie ook:
- Cornald Maas blijft commentaar geven bij Songfestival
- Pierre Kartner schrijft Songfestival-liedje
- Ralf wint Junior Songfestival voor Nederland!!!

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Tros zoekt nieuw zangtalent voor Songfestival

  1. rp

    Zou Ralf misschien zin en tijd hebben? haha

      /   Reply  / 
  2. Rick

    In het Nederlands????????

    Joh doe meteen niet meer mee :S

      /   Reply  / 
    1. Ramon

      Nee dat hoeft niet altijd. Maar goed we maken zowiezo weinig kans met Vader Smurf

        /   Reply  / 
  3. Mies...

    Helaas zie ik ook geen heil meer…

      /   Reply  / 
  4. Ariane

    Ik las dat ze ook Kane en Within Temptation hebben benaderd om het een nieuwe impuls te geven..De betere rockbands zullen zich hier echt niet voor gaan lenen.
    Pierre Kartner: is dat in het kader van die zgn verjonging van het Songfestival? En dan als artiest iets uit de Tros Muziekfeest-hoek (Frans Bauer, Corry Konings etc). Veel buitenlanders zullen dan helemaal denken dat Nederlanders alleen maar klompendansend door de polders lopen te hossen. Maar goed, waarom zouden we ons nog uberhaupt druk maken om het Songfestival? Gewoon niet meer meedoen. De pubers pakken het blijkbaar bij het Junior Songfestival een stuk beter aan.

      /   Reply  / 
  5. L.Traa

    Het liedje “Ik ben verliefd sha-la-lie” is gejat.Een groot deel is een kopie van het countrynummer uit de jaren 60: “Your good girls gonna go bad” indertijd gezongen door Billie Jo Spears.
    Vadertje Abraham toch!
    Leo

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>