Tros maakt dramaserie gebaseerd op Het Fort van Sjako

De Tros komt in het najaar met De Bende van Sjako, een kinderserie gebaseerd op het boek Het Fort van Sjako. Dat meldt persbureau ANP. De Bende van Sjako bestaat vooralsnog uit acht afleveringen en is te zien bij Z@pp. Afgelopen seizoen was op zaterdagen al de serie 2010 Het Jaar Nul op de ‘familieavond’ zaterdag te zien op Nederland 3.

De serie draait om de broers Jaco en Vin en hun vrienden Samantha, Mo en Marko. De kinderen blijken allen afstammelingen te zijn van de bendeleden van een achttiende-eeuwse Amsterdamse Robin Hood, genaamd Sjako. In zijn tijd was Amsterdam een magisch centrum, vol vreemde wezens met speciale gaven. De groep kinderen beleeft levensgevaarlijke avonturen op spooklocaties in de hoofdstad.

De bende van Sjako is geïnspireerd op het boek Het fort van Sjako van Richard Meijer. Voor de hoofd- en bijrollen gaat producent Eyeworks Film & TV Drama aanvankelijk via internet op zoek naar acteertalent.

Zie ook:
- Spannende serie voor het hele gezin: 2012 Het Jaar Nul
- SpangaS op tijdstip ONM, meer kindertelevisie per dag
- Nieuw KRO-drama Altijd Woensdagmiddag op tijdslot SpangaS

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tros maakt dramaserie gebaseerd op Het Fort van Sjako

  1. Pingback: Overzicht: Nederlandse dramaseries bij NPO 2010/11 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>