Vara maakt miniserie van Lockheed-affaire

Opnieuw wordt een historische gebeurtenis gebruikt voor een Nederlandse dramaserie. Dit keer staat de Lockheed-affaire centraal in De 7 Dagen van Den Uyl, een driedelige serie van de Vara. De 7 dagen van Den Uyl vertelt het verhaal van de spraakmakende kwestie vanuit het perspectief van toenmalig premier Joop den Uyl. De opnames beginnen dit weekend; de serie is vanaf 10 oktober op de buis.

Joop Keesmaat speelt in de serie Joop den Uyl, Catherine ten Bruggencate koningin Juliana en Roos Ouwehand prinses Beatrix. De regie is in handen van Hans Hylkema. De Lockheed-affaire ontstond in de jaren zeventig toen bleek dat prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed.

Vandaag werd ook bekend dat een eerdere serie over Prins Bernhard (Bernhard, Schavuit van Oranje) van de VPRO is genomineerd voor drie prijzen op een tv-festival in Monte Carlo.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vara maakt miniserie van Lockheed-affaire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>