Kijkcijfers vrijdag: Ik Hou van Holland 1, Guido wint van Erik

Linda de Mol heeft oudejaarsavond weer op haar naam geschreven. De special van Ik Hou van Holland trok bijna 2 miljoen kijkers op de late vrijdagavond. Dat is minder dan het gemiddelde uit het afgelopen seizoen, maar genoeg om op 1 te komen in de Kijkcijfer Top 25 van Stichting Kijkonderzoek. De oudejaarsconference van Guido Weijers is het tweede amusement van de avond met dik 1,4 miljoen kijkers. SBS 6 vestigt daarmee een record voor zijn conference. Bovendien verslaat de zender Nederland 1 met Gedoog Hoop & Liefde van Erik van Muiswinkel. Hij trok iets meer dan 1 miljoen kijkers op Nederland 1.

Hoewel Nederland 1 geen echt grote klappers maakte deze oudejaarsavond, is het wel de tweede zender van de vrijdag. De TV Draait Door, dat tot middernacht werd uitgezonden, trok 1,2 miljoen kijkers. Op Zoek Naar Zorro scoorde een teleurstellende 493 duizend kijkers.

Nederland 3 scoorde met de Top 2000. De Top 2000 a GoGo trok om 19.30 uur al 927 miljoen kijkers. De Top 2000 in Concert trok tegen middernacht 1,1 miljoen kijkers.

Het is daarmee ook de best bekeken muziekuitzending. Gerard Joling volgt als tweede met (een herhaling van) Stout & Nieuw, waar 573 duizend kijkers op afstemden. De tv-première van Los Angeles the Voices in Carré trok 530 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Kerst kost Boer Zoekt Vrouw kijkers
- Kijkcijfers vrijdag: All You Need Is Love weer winnaar
Kijkcijfers zaterdag: Veel publiek Oorlogswinter en Bananasplit

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Ik Hou van Holland 1, Guido wint van Erik

  1. aaron

    Horen de Toppers 2010 niet bij muziek dan? Deze trokken op ned3 770.000 kijkers….

      /   Reply  / 
  2. Kim

    WOW. 927 miljoen kijkers voor Top 2000! Moet die miljoen niet duizend zijn? ;)

      /   Reply  / 
  3. C

    Straks om 15:00 Comedy central!!

      /   Reply  / 
  4. Ron

    En ook de vrienden van amstel live 2010 op ned.3 heeft meer kijkers gescoord dan stout en nieuw. namelijk 677.000. Dus na de top 2000 eindigde eerst de toppers en daarna vrienden van amstel en daarna pas gerard joling.

      /   Reply  / 
  5. Jeroen

    Leuk dat je redactie hebt gedaan voor de O&N show. Was het gezellig met Loesje etc? :-) Heerlijk team om mee te werken!

      /   Reply  / 
  6. Maria

    Nou Linda de Mol kijken op de laatste dag van het jaar gaat me echt te ver,vreselijk.
    Guido was hard maar was wel heel gaaf en toch weer zo anders dan dat ik van hem gewend bent,naar de loterij gekeken op sbs6 met Nick en Simon was leuk. Toen naar net 5 Shakira ze is niet alleen prachtig mooi ,maar wat een persoonlijkheid en stem heeft die vrouw! Super avond!Iedereen een top 2011 !!

      /   Reply  / 
  7. Liam

    Nederland 1 is helemaal geen 2e zender op vrijdag. Zelfs SBS6 scoorte beter.

    1. RTL4 / 24.2%
    2. SBS6 / 16.2%
    3. Ned1 / 16.0%

      /   Reply  / 
  8. Goes

    Grappig dat de kijkcijfers voor Nederland 1 vooral worden bepaald door wat er een jaar eerder is gebeurd. Jap Jaap van der Wal scoorde beter dat Erik van Muiswinkel, maar dat was omdat er 2 jaar geleden een goede oudejaarsconference was, vorig jaar was die ronduit slecht. Van Muiswinkel en co deden het bijzonder goed, maar omdat het vorig jaar slecht was is men veelal toch overgestapt op SBS6, waarschijnlijk omdat mensen niet middenin weg durven te zappen.

      /   Reply  / 
  9. Maria v Dam

    Het is een gegeven dat veel Nederlanders (met inbegrip van ldallochtonen) naar buitenlandse zenders kijken met oud-en-nieuw.
    Sinds de komst van de centrale attenne met Dld-1 en 2 was dat al zo. En nu met de de mogelijkheid de hele wereld te ontvangen gaan er steeds meer toeastellen op over de grens. Deze kijkcijfers zijn dus niet representief voor het doorgaans kijkende tv-publiek.

      /   Reply  / 
  10. Zo

    sbs had eerder moeten beginnen met guido. Ik snap niet dat sbs tegenover ned1 moet programmeren. Je wilt toch de meeste kijkers of gaan ze er soms vanuit dat mensen maar 1 oudejaarsconference willen zien?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>