Tros strikt Eric van Tijn voor jury Nationaal Songfestival

Aankomende zondag belooft weer één van de gezelligste tv-avonden van het jaar te worden: het Nationaal Songfestival. Samen collectief over één van de belangrijkste bijzaken van het land kletsen, in de huiskamer of op Twitter. De 3js zingen zondag vijf liedjes, Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert de liveshow en de jury is inmiddels ook rond. De Tros heeft producer en liedjesschrijver Eric van Tijn weten te strikken. En die is altijd goed voor een kritische noot! Dat kon de jury nog wel gebruiken.

Eric van Tijn over de 3js in De Telegraaf: “Als we maar achter onze inzending staan, dan is het al geslaagd. En dat moet lukken met de drie mannen uit Volendam. Het is geen platte commerciële meuk. Ze zijn gewoon goed.” En over de matige prestaties van Nederland de afgelopen jaren op het liedjesfestijn: “Het lag vooral in de aanpak van de keuze. In eerste instantie heb je een goede artiest nodig. Daarnaast moet je positief opvallen.”

De jury bestaat verder uit Daniël Dekker, Hind, René Froger en Annemieke Schollaardt.

Zie ook:
- René Froger in jury bij Nationaal Songfestival
- Tros met de 3js op weg naar het Songfestival

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tros strikt Eric van Tijn voor jury Nationaal Songfestival

  1. Stefan

    Wat een mooie woorden, Herman!

      /   Reply  / 
  2. Maria

    Zonde van alle inzet en geld. Het songfestival is veel te groot geworden. In deze vorm zal Nederland nooit meer echt meedoen.
    Wie en wat we ook inzenden en hoe goed de inzending ook is.
    Pas als het songfestival wordt teruggebracht tot b.v. 3 regio’s : Europa-west, -zuid en -oost en de winnaars daarvan desnoods tegen elkaar laten uitkomen, maken we weer kans!

      /   Reply  / 
    1. Richard

      Niet waar. Duitsland heeft als westeuropees land vorig jaar zelfs gewonnen, en ook België scoorde absoluut niet slecht. Wilt Nederland meedoen, dan moet er eens een goed nummer gestuurd worden, ipv die bagger van de afgelopen decennia.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>