Tros blijft Eurovisie Songfestival uitzenden

Goed nieuws voor alle mensen die het Eurovisie Songfestival een warm hart toedragen. De Tros blijft het dure evenement de komende jaren uitzenden. Drie jaar terug nam de omroep het Songfestival over van de NOS voor een proefperiode van drie jaar. Dat is alle partijen zo goed bevallen, dat de Tros daar dus een vervolg aan geeft. Wel blijft de Tros dus ook een dikke vinger in de pap houden over wie Nederland vertegenwoordigt.

Dat breng ik met enige huivering, omdat Sieneke/Vader Abraham vorig jaar natuurlijk een grote blamage was. En ook het sturen van De Toppers het jaar daarvoor was eigenlijk bij voorbaat al kansloos. Maar met de 3js dit jaar kiest de Tros voor muziek in plaats van een act, dat valt toe te juichen.

Tros-directeur Peter Kuipers zegt tegen Novum Nieuws: “Ik zou nooit in het Songfestival zijn gestapt als we afhankelijk zouden zijn van de mening van anderen.”

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Tros blijft Eurovisie Songfestival uitzenden

  1. thom

    top super pas veel beter bij de TROS dan bij de NOS dus kijk over 2 weken gaa ik apsoluut kijken naar Eurovisie songfestival 2011! endan live vanuit Dusseldorf in de 2e halve finale”s 10 & 12 mei en de finale 14 mei zijn alle 3 vanaf 21:00 live vanuit Dusseldorf bij de TROS op NED1 te volgen en nederland moet met de 3JS op de 2e halve finale als 9e land optreden ik hoop doordat de manen van nederland”s nummer in het engels hebben omge tovert hoop ik dat de de grande finale van 14 mei halen en winnen en dus volgent jaar het Eurovisie Songfestival 2012! live vanuit amsterdam of Rotterdam zijn ik duim op dat wij dat dit jaar de finale van 14 mei halen & winnen met onze top volendamse 3JS ik duim over 2 weken en kijk alles ook 10 mei als nederland nog niet hoeft

      /   Reply  / 
  2. Henry

    Bah, ik hoopte dat het terug zou komen bij de NOS. Die kunnen dat veel beter, want nu is het Songfestival dus totaal niet representatief voor Nederland. Enkel voor Volendam..

      /   Reply  / 
  3. Rein

    He bah nee, niet nog meer Volendam in Europa… de finale kunnen we de komende jaren dus wel vergeten.

      /   Reply  / 
  4. aaron

    Het is trouwens wel raar dat alle media berichten over dat de 3js zo hoog staan bij de bookmakers en polls. Terwijl dat ik werkelijkheid helemaal niet zo is zo bungelen ergens onderaan….

      /   Reply  / 
  5. StefanXVI

    Is het evenement te duur voor een commerciële zender? Als ik het goed heb, zit er in zo’n show maar één reclamemoment toch?

      /   Reply  / 
  6. Niels

    Weet je wie dit nou zou moeten oppakken? BNN !
    Het zal het festival meer credibility geven voor echte artiesten en bandjes. En het geeft gelijk een jongere inslag! Want het songfestival is wel het laatste waar je als jongeren nu mee wil worden geassocieerd. En dat heeft het toch echt nodig..

      /   Reply  / 
  7. Hart

    3j’s is ook al bij voorbaat kansloos. Jammer dat ze geen goede acts sturen. Dit wordt weer afhaken in de voorrondes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>